Preskočite na glavni sadržaj

GKL Rijeka 'Mačkom u čizmama' nastavlja program 'U lutkarsko s kauča'

Gradsko kazalište lutaka Rijeka nastavlja program 'U lutkarsko s kauča' putem kanala na internetu, a od petka se može pogledati predstava 'Mačak u čizmama'.
vrijeme: 27.03.2020.
url: http://www.gkl-rijeka.hr/
 

Program je pokrenut prošloga petka s predstavom "Wanda LaVanda", uz najavu da će se predstave iz repertoara Gradskog kazališta lutaka mijenjati svakoga petka.

 

Tako će od danas u podne na tri kanala – na službenoj internetskoj stranici, Facebook profilu i Instagram profilu GKL Rijeka biti dostupan poznati lutkarski klasik "Mačak u čizmama", autora Charlesa Perraulta u dramatizaciji Magdalene Lupi Alvir i redatelja Edija Majarona.

 

"Draga djeco i roditelji, dragi školarci i učitelji, dragi svi zaljubljenici u lutkarsku umjetnost, jako su nas razveselile vaše emotivne i poticajne reakcije na naš program 'U lutkarsko s kauča'! Iako ovih i narednih dana moramo ostati doma zbog svima poznate situacije, drago nam je da se i dalje družimo i da si uljepšavamo vrijeme", poručili su riječki lutkari na čelu s ravnateljicom Magdalenom Lupi Alvir.

 

Sljedećih tjedana na programu će biti predstave "Pipi Duga Čarapa" redateljice Ivane Đilas, "Čarobna svirala" koju je osmislila i pripremima Almira Štifanić, "Sivmali grad" autorice i redateljice Olje Lozice i "Krpimirci", autorski projekt Ksenije Zec i Saše Božića, najavljeno je.

 

Drugi dio programa "U lutkarsko s kauča" sastoji se od video uradaka umjetnika GKL Rijeka koji donose priču o tome što rade kad oni i lutke ne mogu na svoju pozornicu.

 

U obliku malih Lutkarskih kućnih čarolija pokazat će kako se može biti maštoviti i u svoja četiri zida te će svoju kreativnost, vedrinu, glumu, animaciju, glazbu i ostale kazališne čarolije dovesti u vašu sobu.

 

Projekt je osmišljen da potakne gledatelje na aktivnost, vlastite ideje i kreativnost, javio je GKL Rijeka. Video klipovi će se periodično objavljivati tijekom cijelog travnja 2020. godine. (Hina)