Preskočite na glavni sadržaj

Dječji film 'Anka' i dokumentarni film o hrvatskom paraolimpijcu Darku Kralju - online

Redatelj i producent Dejan Aćimović omogućava besplatnu dostupnost filmova uz poruku: 'Svima onima koje sjede u svom domu šaljem dva filma da im bar za malo prekrati ovo teško razdoblje'.
vrijeme: 23.03.2020.
 

1. Prvi je za one koji imaju predškolsku djecu i osmoškolce, dječji film 'Anka' rađen prema jednom od najljepših hrvatskih romana za djecu Anka Brazilijanka, književnika Mate Lovraka, s Ericom Cantonom u glavnoj ulozi. Pored njega tu su još i Cvita Viljac, Rade Šerbedžija, Linda Begonja, Vuk Kostić....

 

"Anka"

https://vimeo.com/215103117

password: andrijaa

 

2. Drugi je dokumentarni film o hrvatskom Paraolimpijcu, Darku Kralju, 100 % invalidu domovinskog rata, europskom, svjetskom i paraolimpijskom šampionu i svjetskom rekorderu u bacanju kugle. Darko Kralj je jedini sportaš u povijesti svih sportova koji je u jednom danu rušio svjetski rekord čak pet puta zaredom na najvećem svjetskom natjecanju, Paraolimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu. 1991. u teškom ranjavanju izgubio je lijevu nogu. Druga mu je čudom spašena. Četrnaest dana ležao je u komi, proglašen je mrtvim, ali u nadčovječanskoj borbi liječnici su mu spasili život. Ponovno je učio hodati i jedva se odupro depresiji. Danas je svjetski rekorder, europski, svjetski i paraolimpijski šampion.

 

"Kralj"

https://vimeo.com/359742856

password: milicaa