Preskočite na glavni sadržaj

NSK nastavlja pružati usluge koje su moguće 'na daljinu'

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu prilagodila je rad uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite te će do daljnjega biti zatvorena, a posebno uspostavljenim rasporedom dežurstava osigurat će pružanje samo onih usluga koje je moguće pružiti 'na daljinu'.
vrijeme: 19.03.2020.
url: http://www.nsk.hr
 

Djelatnici Knjižnice odgovarat će na telefonske upite i upite elektroničkom poštom, a tu su i usluge Odjela Bibliografsko središte, ureda za izradu CIP zapisa, ureda za ISBN, ISSN i ISMN te ureda za DOI, priopćeno je iz NSK.

 

Građa Knjižnice, naglašava se, može se pretraživati korištenjem Kataloga NSK te portala NSK s digitaliziranom i izvornom digitalnom građom – Digitalne zbirke NSK, Stare hrvatske novine, Stari hrvatski časopisi, Hrvatski arhiv weba, Nacionalni repozitorij završnih i diplomskih radova, Nacionalni repozitorij disertacija i znanstvenih magistarskih radova, Virtualne izložbe i Glagoljica.hr.

 

Osim toga, Knjižnica će nastaviti s pružanjem stručne i tehničke potpore knjižnicama članicama Integriranog knjižničnog sustava preko portala IKS i BUKI, kao i stručno-savjetodavne potpore u poslovanju školskih, narodnih, visokoškolskih i specijalnih knjižnica.

 

Korisnicima i nadalje stoji na raspolaganju usluga Pitajte knjižničara, te usluge povezane s pružanjem bibliografsko-referalnih i kataložnih informacija, kao i bibliometrijske usluge, napominje NSK.

 

Rok posudbe za sve trenutačno posuđene knjige produljen je do 20. travnja, navodi NSK.

 

Knjižnica poziva svoje korisnike da prate daljnje obavijesti na Portalu Knjižnice i profilima Knjižnice na društvenim mrežama vezane uz izmjene u radu Knjižnice uslijed provođenja mjera suzbijanja širenja bolesti COVID-19. (Hina)