Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen 'Uljez', novi roman kralja horora Stephena Kinga

Nakladnička kuća Znanje objavila je novi roman kralja horora Stephena Kinga, 'Uljez', kojega se opisuje kao 'jezivi triler što neumoljivo propituje čudovišnu stranu čovjekove prirode'.
vrijeme: 18.03.2020.
url: https://znanje.hr/
Stephen King kraljevsku titulu u svijetu trilera i hororaca nosi s pravom nakon više od 50 nagrađivanih knjiga, prema kojima je snimljen niz filmova i TV serija, još od prvijenca, nezaboravne "Carrie".


S novim romanom, prijevodu Damira Biličića, nije drugačije - prema "Uljezu" je snimljena HBO-ova serije "Autsajder".


Priču pokreće ubojstvo jedanaestogodišnjeg dječaka čije je tijelo pronađeno u gradskome parku. Svjedoci i otisci prstiju nedvosmisleno ukazuju na to da je počinitelj jedan od najomiljenijih građana Flint Cityja, trener malih bejzbolaša, profesor engleskoga, uzoran suprug i otac.


Detektiv Ralph Anderson, čijeg je sina on nekoć trenirao, odlučuje se za brzo i javno uhićenje jer su dokazi neoborivi, no istraga se širi i pojavljuju se nova otkrića koja užasavaju.


"Čini se da je Terry Maitland drag čovjek, no je li moguće da ima i drugo lice? Odgovor na ovo pitanje šokirat će vas onako kako je to u stanju izvesti jedino Stephen King", ističu u Znanju.


Stephen King (1947.) počeo je pisanjem kratkih priča i novela, a nakon "Carrie", svaki njegov sljedeći roman postane svjetski bestseler. Među njegovim najpoznatijim romanima su "Ono", "Pod kupolom", "Isijavanje", "Groblje kućnih ljubimaca", "Zelena milja", "Kula tmine", "Doktor San".


Dobitnik je nagrade National Book Foundationa za značajan doprinos američkoj književnosti (2003.), Nacionalne medalje za umjetnost (2014.) te nagrade PEN America (2018.).


Znanje je dosad objavilo njegove romane "Uspavane ljepotice", te trilogiju "Gospodin Mercedes", "Tko pronađe njegovo" i "Posljednja straža". King živi u Bangoru, u saveznoj državi Maine, sa suprugom, spisateljicom Tabithom King. (Hina)