Preskočite na glavni sadržaj

Pjesnički festival 50 Poems for Snow u Križevcima

Prvo križevačko izdanje pjesničkog festivala 50 Poems for Snow održat će se 19. ožujka na Trgu Antuna Nemčića, s početkom u 18 sati. Pjesme će čitati Sanja Benko, Josip Petrlić Pjer i Ingrid Potočnjak. 
vrijeme: 19.03.2020. 18 h
mjesto: Križevci
url: https://www.facebook.com/50poemsforsnow/
50 Poems for Snow međunarodni je pjesnički festival pokrenut 2012. godine u Zagrebu na ideju Saše Šimprage i u organizaciji s Aleksandrom Hutom Konom. Festival je specifičan u svijetu po tome da se datum održavanja ne zna unaprijed tj. održava se u svakome gradu na prvi dan snijega i to noću i na otvorenom. Tada po tri pjesnika izvode nekoliko svojih pjesama, uz po jednu klasičnog autora kojemu je te godine festival posvećen. Ovozimska izdanja 50 Poems for Snow posvećena su suvremenom grčkom pjesniku Dinosu Christanopoulosu (Solun, 1931.).

Festival nema nikakav proračun i organizira se volonterski, a u Križevcima ga organizira Tea Hatadi i Gradski muzej Križevci.

Ove zime izdanja 50 Poems for Snow najavljena su u čak 22 grada Europe i Sjeverne Amerike, no do sada su održana u svega šest i to zbog klimatskih promjena i nedostatka snijega. Izdanja 50 Poems for Snow ove zime dogodila su se u Delnicama, Sofiji (Bugarska), New Yorku (Sjedinjene Države), Braemaru (Velika Britanija), Velikoj Gorici i Toulouseu (Francuska). Prvo križevačko izdanje održava se unatoč nedostatku snijega, simbolično na predzadnji dan zime.