Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige 'Mala škola pisanja (za znanstvenike i popularizatore)' u Koprivnici (Otkazano!)

U srijedu, 18. ožujka, u 18 sati, u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica svoju će najnoviju knjigu 'Mala škola pisanja (za znanstvenike i popularizatore)' predstaviti dr. sc. Nenad Raos.
vrijeme: 18.03.2020. 18 h
mjesto: Zagreb; Knjižnica i čitaonica Fran Galović, Zrinski trg 6
url: http://www.knjiznica-koprivnica.hr/
Nenad Raos znanstveni je savjetnik iz područja kemije, bavi se teorijskom kemijom biološki zanimljivih kompleksnih spojeva i bioanorganskom kemijom te poviješću kemije. U okviru aktivnosti na popularizaciji znanosti napisao je više od dvije tisuće članaka i više od deset znanstveno-popularnih knjiga iz područja kemije, biologije i astronomije i sličnih disciplina.

 

Autor je sedam izložbi u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, od kojih se jedna, Bezbroj lica periodnog sustava elemenata, nalazi kao stalni postav.

 

Dobitnik je Državne godišnje nagrade za promidžbu i popularizaciju znanosti (2003.).

 

Znanstveno-popularna knjiga dr. sc. Nenada Raosa Mala škola pisanja (za znanstvenike i popularizatore) predstavlja dorađeno i kompletirano izdanje eseja koje je autor u razdoblju od 2009. do 2012. godine objavljivao u nastavcima, kao feljton, u Prirodi, mjesečniku za popularizaciju prirodnih znanosti. U tom je razdoblju autor knjige bio ujedno i glavni urednik Prirode i kao glavni urednik bio je nezadovoljan kvalitetom članaka koji su mu pristizali za objavu u časopisu, puno je vremena i truda ulagao u njihovo dorađivanje i to mu je nezadovoljstvo poslužilo kao poticaj da stvari pokuša popraviti pisanjem članaka o tome kako dobro pisati.

 

Osim znanstvenicima i popularizatorima znanosti, ova bi knjiga mogla biti zanimljiva svima koji pišu pa tako i učenicima koji tek namjeravaju ući u svijet znanosti ili onima koji će se uskoro naći pred izazovom pisanja završnog rada u školi.

 

Svi zainteresirani dobrodošli su, a ulaz je slobodan!