Preskočite na glavni sadržaj

Otkazana redovna sjednica Eurimagesa u Zagrebu

Redovna 158. sjednica Eurimagesa, filmskog fonda Vijeća Europe, koja se trebala održati od 17. do 20. ožujka u Zagrebu, je otkazana.
vrijeme: 11.03.2020.
mjesto: Zagreb
 

Sekretarijat Vijeća Europe donio je u ponedjeljak, 9. ožujka, odluku da se zbog širenja koronavirusa u Europi, a posebice u Francuskoj, otkazuju svi sastanci misija sa sjedištima ureda u Francuskoj.

 

U skladu s ovom odlukom, sekretarijat fonda Eurimages nije u mogućnosti putovati u Zagreb, pa se 158. redovna sjednica fonda, koja se trebala održati u Zagrebu od 17. do 20. ožujka, kao i sastanak evaluacijskih grupa fonda, planiran za 16. ožujka 2020., otkazuju.

 

Ured fonda Eurimages izrazio je duboko žaljenje što se iz ovih razloga nije u mogućnosti odazvati pozivu Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

Treba spomenuti da je ovo prva odgođena sjednica tijekom postojanja fonda Eurimages pa tijela fonda u ovoj nezavidnoj situaciji nastoje u što skorijem roku naći rješenje, odnosno mogućnost da u skladu s pravilnikom fonda donesu odluke o projektima koje će fond podržati na ovom roku.

 

Također, Eurimages razmatra mogućnost da se jedna od nadolazećih redovnih sjednica održi u Zagrebu.

 

Izvor: HAVC