Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Damira Fabijanića 'Welcome to Croatia/The Squares'

Izložba Welcome to Croatia/The Squares predstavlja autorov nastavak/parafrazu izložbe Welcome Croatia kojom je EU dočekala pristupanje Hrvatske u EU (2013.), a koja se sastojala od 38 fotografija Damira Fabijanića (autorski izbor) koje su bile izložene u Bruxellesu (2,5 mjeseca) i Strasbourgu (4,5 mjeseca).
vrijeme: 15.01.2020.
mjesto: Bruxelles

Izložba je autorski fotografski poliptih – fotografski niz (niz fotografija kao jedinstvena cjelina), sastoji se od naizmjenično nanizanih (potpuno) crvenih i bijelih fotografskih motiva (isprinti na platnu pojedinačnih formata 2x2m, 7 crvenih i 6 bijelih, povezanih bez razmaka između ploha) ukupne dužine 26m.
Heraldički je inspirirana kroz odabir jakih kolorističkih tema  kojima se odmah i nedvosmisleno, pogledom iz daljine, bojom detektira ishodište (RH), a onda se pažljivijim gledanjem (i iz blizine) otkriva (odgonetava se) svaki pojedini motiv.

Izložba je postavljena u prizemlju impresivnog prostora Europa Building u Bruxellesu, od 15.1. do 30.6.2020, tijekom predsjedanja HR Vijećem EU.

http://fabijanic.com/