Preskočite na glavni sadržaj

Premijera Simfo-rock koncerta u osječkom HNK-u

Orkestar Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku uz bend Echoes i nekoliko solista, pod dirigentskom palicom Mladena Tutavca, u četvrtak, 12. ožujka, premijerno će izvesti Simfo-rock koncert, a na programu će biti petnaest dobro poznatih pop i rock hitova, najavljeno je u utorak na konferenciji za medije.
vrijeme: 12.03.2020.
mjesto: Osijek; HNK, Županijska 9
url: http://www.hnk-osijek.hr/
"Riječ je o obradama velikih pop i rock hitova za koje aranžmane napisao poznati novosadski skladatelj i aranžer Fedor Vrtačnik. Bit će to divan spoj zvuka mladog osječkog rock benda Echoes i simfonijskog orkestra uz sudjelovanje vokalnih solista Mije Rebe, Ivane Medić, Maria Huja, Mateja Podgoršćaka, Karla Miličevića i Davora Solanovića", rekao je Tutavac.

 

Jadranka Petrović, voditeljica propagande i prodaje u osječkom HNK dodala je kako je Simfo-rock koncert glazbeni iskorak u odnosu na uobičajeni glazbeni repertoar osječkog HNK.

 

"Time se na određeni način okrećemo mlađoj publici. Sada kad je premijera pred vratima mogu reći da su sve tri planirane izvedbe koncerta, dakle premijerna, reprizna i takozvana pretplata 3, rasprodane, na naše veliko zadovoljstvo. S obzirom na to, očekujemo kako će ovaj koncert biti hit jer je riječ o nečemu što na ovaj način još nije izvedeno u našem kazalištu", zaključila je Petrović.

 

Kako je najavila, publika će moći uživati u izvedbama najpoznatijih skladbi Pink Floyda, Led Zeppelina, Deep Purplea, The Beatlesa, ABBA-e, The Queena, Aerosmitha i drugih.

 

Petrović je dodala kako u toj kazališnoj kući prate razvoj situacije vezane uz koronavirus i za sada nemaju namjeru otkazati najavljene predstave.

 

"No, na oprezu smo i poštivat ćemo naputke nadležnih službi", dodala je. (Hina)