Preskočite na glavni sadržaj

Indigo knjiga pokrenula prvi izdavački podcast u Hrvatskoj

Nova izdavačka kuća 'Indigo knjiga' pokrenula je podcast koji se emitira na platformi Soundcloud, a u premijernoj epizodi slušatelje upoznaje s trilerom 'Izgubljena noć' američke debitantice Andree Bartz - ujedno i prvom knjigom u njihovoj nakladi.
vrijeme: 09.03.2020.
url: https://indigoknjiga.hr/
 

'Odlučio sam se za formu podcasta jer mislim da je to najbolji način da podijelim s čitateljima razloge zašto smo odabrali upravo određeni naslov i sve ono što nam se posebno svidjelo u vezi s knjigama iz naše naklade. Želim čitatelje uključiti u razmjenu mišljenja i ideja te im dati priliku da saznaju više o procesima prevođenja i izdavanja knjiga, o njihovim autorima i važnim društvenim temama kojima se bave. Podcast je savršen medij za takvu razmjenu jer je u njemu lako uživati dok, na primjer, putujemo s posla, kupujemo namirnice ili čistimo stan. Sve što je potrebno su mobitel i slušalice.', izjavio je Ervin Felić, osnivač izdavačke kuće “Indigo knjiga” i jedan od voditelja podcasta.

 

Tema prvog podcasta, osim samog romana “Izgubljena noć”, žanrovske su značajke trilera, 2009. godina i supkultura hipstera te proces gentrifikacije koji mijenja velike gradove, kako New York, tako i Zagreb. 

 

'Cilj nam je u svakoj epizodi reći ponešto o samoj knjizi, autoru, ali i povezati to sa suvremenim društvenim temama  i pitanjima koje knjiga otvara. Osim stalne postave domaćina podcasta,  u iduće ćemo epizode uključiti prevoditelje i stručnjake iz raznih područja čije će perspektive učiniti slušanje podcasta, ali i čitanje naslova iz naklade Indigo knjige još zanimljivijim, ugodnijim i potpunijim iskustvom', izjavila je suvoditeljica podcasta Tena Dobranić.

 

Podcasti će izlaziti paralelno s novim izdanjima pa će tako onaj idući pratiti  knjigu “Slom” autorice Jean Hanff Korelitz, koja je u pripremi, a čije se izdavanje očekuje usporedo s emitiranjem istoimene HBO-ove mini-serije koja je snimljena prema ovom romanu. Nakon toga slijedi epizoda o društveno angažiranom krimiću naslova „Femicid“ švedske zvijezde u usponu, Pascala Engmana, koji se bavi rodno uvjetovanim nasiljem, iznimno aktualnim problemom i hrvatskog društva.

 

Indigo knjiga izdavačka je kuća novoga kova. Njezin je cilj hrvatskim čitateljicama i čitateljima pružiti priliku za uživanje u brižno probranim beletrističkim i publicističkim naslovima, od visoke književnosti, napetih trilera i krimića, povijesne literature, publicistike, popularne psihologije, pa sve do slikovnica i dječje književnosti za najmlađe. „Indigo knjiga“ posebnu pažnju posvećuje odabiru autora i autorica koji se hvataju u koštac sa suvremenim društvenim temama.

 

Knjiga „Izgubljena noć“ dostupna je i knjižarama i knjižnicama diljem zemlje.