Preskočite na glavni sadržaj

U Bookvici gostuje Igor Rajki

Književni program Bookvica, koji se održava u splitskom klubu Quasimodo, ovog četvrtka, 12. ožujka, s početkom u 20,30 sati, ugošćuje višestruko nagrađivanog autora romana, kratkih proza, drama, eseja te knjiga za djecu i mladež Igora Rajkija, kojeg publika i kritika već dugi niz godina prepoznaje i cijeni kao jednog od naših najoriginalnijih i najsamosvojnijih književnika.
vrijeme: 12.03.2020. 20,30 h
mjesto: Split; Quasimodo, Gundulićeva 26a/II
 

Autor će publici predstaviti svoj najnoviji roman "Drhtajništvo" (Hena com, 2019.), u kojem su likovi pisac, lektor, fontolog, dijalogičar, ali je – kao i u većini Rajkijevih djela – glavni junak (nadjunak) hrvatski jezik, koji nije samo sredstvo, nego i neobično živ organizam što se razvija do neslućenih razmjera.

 

U razgovoru koji će s autorom voditi voditeljica Bookvice Patricija Horvat bit će, osim o samom romanu, riječi i o autorovoj fasciniranosti hrvatskim jezikom, o zanimljivim istraživanjima o povijesti slavenskih jezika, o metaforama i jezičnim kovanicama, o tišini i zvukovima, o stvarnosti i eskapizmu, kao i o položaju umjetnika u našem društvu. Publiku pozivamo da dođe saznati tko i zašto u „Drhtajništvu“ drhti, tko i što taji, a čitanjem ulomaka iz romana zorno ćemo pokazati da se s pravom kaže: "Svi pisci pišu na jedan način, a Igor Rajki na drugi".

 

Kao i uvijek, najsretnijeg posjetitelja ili posjetiteljicu čeka dar – ovoga puta to će biti roman „Drhtajništvo“.

 

Bookvicu podržavaju Grad Split i Hrvatsko društvo pisaca.