Preskočite na glavni sadržaj

Promocija knjige za djecu 'Kusa Lara' Saše Sabol

Naklada Semafora najavljuje promociju knjige za djecu 'Kusa Lara' autorice Saše Sabol koja će se održati 11. ožujka, od 18 sati, u Hrvatskom centru za dječju knjigu, Starčevićev trg 4 u Zagrebu. 'Kusa Lara' dirljiva je pripovijetka koja obrađuje vječnu temu: prijateljstvo kućnog ljubimca (psa) i vlasnika.  
vrijeme: 11.03.2020. 18 h
mjesto: Zagreb; Hrvatski centar za dječju knjigu, Starčevićev trg 4
url: https://www.facebook.com/semafora/
O naslovu „Kusa Lara“ govorit će izdavačica Silvija Šesto, ilustrator Boris Kugler, te autorica Sasa Sabol, dok će izabrane dijelove pročitati dramska umjetnica Svetlana Patafta.


Uz tradicionalnu nagradnu igru Semafore, bit će moguće udomiti i autorske primjerke naslova s posvetom.


O djelu:


Psećim očima, očima kuje (kuse) Lare, djeci su na vrlo životan i emotivan način dočarane teme iz svagdašnjeg života koje su i inače obuhvaćene obrazovnim kurikulom, poput važnosti tolerancije, međusobna povjerenja, ljubavi prema životinjama i prirodi do promišljanja o težim temama poput emotivna gubitka, vječnosti, starosti. Zbog svega navedenoga „Kusa Lara“ bi mogla naći mjesto u mnogim dječjim srcima.


Kratki roman o prijateljstvu udomljenoga kućnog ljubimca i čovjeka bogato je i vrsno ilustrirao Boris Kugler, akademski slikar.

 

Ova vremena u kojoj se empatičnost topi kao snjegović pod suncem, jedna ovako lijepa i životna priča s kojom se mogu poistovjetiti i veliki i mali, dobrodošla je, a vjerujemo kako će biti motivirajuća da se i najmlađe čitateljstvo upusti u pisanje i crtanje svog dnevnika prijateljstva s dvonožnim, najboljim prijateljima.

 

O autorici:

 

Saša Sabol doletjela rođena je 4. rujna 1971. u Zagrebu. Završila je Srednju ekonomsku školu, studirala teologiju, a na Filozofskom fakultetu je završila knjižničarstvo. Radila je u mnogim školama kao učiteljica i knjižničarka, od Rijeke do Bregane preko Vrbovca, Mača i Belca. Trenutačno radi u Gradskoj knjižnici Krapina, gdje vodi brigu o mnogo velikih i malih knjiga, te vodi Čitateljske susrete i susreće se s drugim knjižničarkama na raznim susretima.