Preskočite na glavni sadržaj

7. Međunarodni natječaj za najbolju kratku ljubavnu priču 'Moje drago serce' (Produžen rok!)

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju raspisuju 7. Međunarodni natječaj za najbolju kratku ljubavnu priču 'Moje drago serce', priopćili su organizatori. (Natječaj je produžen do 31. travnja 2020.!)
prijava: 31.04.2020
mjesto: Ozalj; Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj, Kolodvorska 1/A
url: http://www.gkc-ivanabelostenca.hr
Nagrada za najbolju kratku ljubavnu priču, koja nosi naziv "Stjepko Težak", potaknuta je pismom grofa Petra Zrinskog koje je noć uoči smaknuća uputio voljenoj supruzi Katarini, a dodjeljuje se sedmi put pod pokroviteljstvom Grada Ozlja, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Karlovačke županije.

 

Organizator natječaja napominje da priče trebaju biti ljubavne i vezane uz Ozalj i njegovu kulturnopovijesnu baštinu, napisane na hrvatskom jeziku, a mogu ih poslati autori iz Hrvatske i inozemstva. Ne smiju biti duže od pet kartica teksta (9000 znakova s prazninama), ne smiju biti već objavljene, treba ih slati u .doc zapisu na CD-u u jednom primjerku te u četiri istovjetna ispisa.

 

Imena i prezimena najuspješnijih autora otkrivaju se nakon procesa vrednovanja priča, ističe organizator i dodaje kako priče trebaju biti potpisane zaporkom, a rješenje zaporke treba priložiti CD-u i ispisima u zasebnoj zatvorenoj kuverti.

 

U rješenju zaporke autor priče treba navesti: ime i prezime, adresu, broj telefona i e-mail adresu. CD, ispise i kuvertu s rješenjem zaporke treba poslati sve zajedno.

 

Navedeni podatci koristit će se isključivo u svrhu proglašenja dobitnika nagrada i kontaktiranja autora. Rješenje zaporke ne smije biti pseudonim, a priče napisane pod pseudonimom neće se prihvatiti.

 

Prijavom na natječaj "Moje drago serce" autori pristaju da Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj njihove priče objavi u tiskanom ili elektroničkom obliku.

 

Nagrada za najbolje priče nosi naziv "Stjepko Težak" u spomen na znamenitog hrvatskog jezikoslovca rođenog u Ozlju. Dodjeljuju se tri novčane nagrade: 5000 kn za prvu nagradu, 3000 kn za drugu nagradu i 1500 kn za treću nagradu.

 

Još sedam priča bit će posebno pohvaljeno i nagrađeno prigodnim darovima. Proglašenje najuspješnijih autora održat će se krajem travnja 2020. u sklopu programa obilježavanja Dana grada Ozlja.

 

Nagrade za najbolje priče dodijelit će se u svibnju 2020.

 

Priče se šalju do 31. ožujka 2020. godine na adresu: Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj, Kolodvorska 1/A, 47280 Ozalj, Republika Hrvatska.

 

Pristigle priče vrednovat će stručno povjerenstvo u kojemu su književnica Julijana Matanović, Dubravka Težak s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu i Jasmin Imamović, književnik i gradonačelnik Tuzle (Bosna i Hercegovina).

 

Za sva pojašnjenja i upite natjecatelji mogu kontaktirati Gradsku knjižnicu i čitaonicu Ivana Belostenca Ozalj na broj telefona 047/732-167 ili e-mail adresu knib@ka.t-com.hr (Hina)