Preskočite na glavni sadržaj

Izložba novoprimljenih članova HDLU-a Rijeka

Izložba novoprimljenih članova HDLU-a Rijeka održat će se u riječkoj Galeriji Juraj Klović, od 3. do 17. ožujka 2020. Izlažu: Silvia Golja, Dario Jurjević, Jadranka Lacković i Emil Mandarić.
vrijeme: 03.03.2020.
mjesto: Galerija Juraj Klović, Verdijeva 19 b, Rijeka

HDLU Rijeka svake godine prima nove umjetnike u svoje članstvo. U 2019. zamolbu za prijem u članstvo predalo je 11 kandidata. Komisija koja je razmatrala pristigle zamolbe sastojala se od vrsnih riječkih umjetnika, članova Umjetničkog savjeta: Silvije Đolonga, Dražena Filipovića Pegle i Borislava Božića, kao i od povjesničara umjetnosti, posebno angažiranih za tu svrhu: Katerine  Jovanović te Marije Lazanje Dušević.
Ova je izložba tradicionalna likovna prezentacija kojom se novoprimljeni članovi predstavljaju javnosti. Članstvo u Udruzi daje potvrdu njihove umjetničke kvalitete. Udruga im pruža profesionalnu podršku kako bi što jednostavnije i uspješnije našli svoj put u svijet likovnosti. Želimo im uspjeh na putu koji su odabrali.

O umjetnicima, novim članovima HDLU-a Rijeka:

Silvia Golja, rođena 1993. u Puli. Magistrirala 2018. na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Eksperimentira u slikarstvu tražeći balans između apstrakcije i figuracije u procesu stvaranja. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi te surađivala na nekoliko projekata od kojih se mogu istaknuti međunarodni projekt Sketchbook Station, Projekt XII x II 2020. te samostalna izložba Introspekcija. Bavi se slikarstvom, ilustracijom i fotografijom.
 
Dario Jurjević, rođen 1960. u Rijeci. gdje završava Građevinsku tehničku školu. Fotografijom se  ozbiljnije počinje baviti 1996. Do sada je priredio četiri samostalne izložbe te sudjelovao na preko 40 skupnih izložbi. Bavi se i analognom fotografijom. Član je Foto kluba Rijeka.
 
Emil Mandarić, rođen 1965. u Slavonskom Brodu. Kao industrijski tehnolog radio u INI 26 godina, a od 2011. odlazi u invalidsku mirovinu. Prema nalazu i mišljenju ovlaštenog specijaliste 2004. godine proglašen je slijepom osobom. Iste godine aktivno se uključuje u rad Udruge slijepih te već deset godina sudjeluje u radu Kreativne radionice navedene udruge. Od 2014. predsjednik je Udruge slijepih Primorsko-goranske županije. aktivno se bavi kiparstvom od 2013. Izlaže na skupnim izložbama, a prvu samostalnu izložbu pod nazivom Taktilna umjetnost održao je 2019. u Galeriji Paulić, u Bakru.
 
Jadranka Lacković, rođena 1986. u Rijeci. Završila industrijski dizajn u Školi za primijenjenu umjetnosti i dizajn. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Stažirala u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka.  Nakon završetka studija pokreće brend ojoMAGico unutar kojeg djeluje na polju primijenjenog slikarstva (nakit, murali i ilustracije) . Sudjelovala je na brojnim manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.          Suosnivačica i voditeljica Artmašine, kreativnog ateliera za neformalno učenje likovnih tehnika te promicanje vizualne kulture u svakodnevnom životu. Uz slikarstvo bavi se i fotografijom (analognom). Radovi su joj objavljivani u časopisu JPG MAGAZINE (USA) te online portalima : 1x.com, Plaid Zebra, Uncertain Magazine, Syndrome…)