Preskočite na glavni sadržaj

Kazališno proljeće 2020. u Domu Selce

U sklopu programa 'Kazališno proljeće 2020.', koji organizira Centar za kulturu Dr. Ivan Kostrenčić, Crikvenica, u Selcu će od 4. do 25. ožujka biti izvedene četiri kazališne predstave.
vrijeme: 04.03.2020.
mjesto: Selce
url: http://www.kultura-crikvenica.hr/

Kazališno proljeće 2020. – program

4. 3. srijeda                                 

Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto / KNAP

Režija: Boris Kovačević

Glume: Iskra Jirsak,Petar Atanasoski

Traje: 75 min.

Crna komedija nastala prema romanima talijanskog književnika Antonia Amurria. Uspješno se izvodi na daskama Knap-a već treću godinu zaredom. Kroz priču nas vodi desetero “najopasnijih tipova supružnika na tržištu”. Svi oni su podjednako zanimljivih, ali i napornih osobnosti, a žive u brakovima prepunim svakodnevnih trzavica i svojim duhovitim verbalnim okršajima nasmijavaju publiku.

 

12. 3. četvrtak                           

Sve o muškarcima / Teatar Gavran

autor: Miro Gavran

režija: Mladena Gavran

scenografija: Dinka Jeričević Kostimi: Danica Dedijer

glume: Vedran Komerički, Tomislav Krstanović, Rade Radolović

Traje: 95 min.

Predstava se sastoji od četiri uzajamno isprepletene priče, a radnja je smještena u današnji Zagreb. Akteri su dvanaestorica muškaraca koji nam otkrivaju karakterističan “muški svijet” kroz dinamičnu predstavu, punu brzih dijaloga, u kojoj se izmjenjuju dramski i humorni pasaži. Predstava je u Pragu imala više od 500 repriznih izvedbi, u Krakovu više od 400, a u Hrvatskoj je izvedena više od 50 puta.
 

18. 3. srijeda                             

Iskrica  / Teatar Erato

autor: Branimir Farkaš

režija: Ivica Kunčević

glume: Ana Begić i Siniša Popović

Traje: 90 min.

Ovo je istovremeno i ljubavna priča i komedija o usamljenosti. Na internetskom servisu za upoznavanje “kliknuli” su si Karmen (45) i Žarko (60), dvoje usamljenih ljudi. Tražeći ljubavnog partnera, povezali su se, a dolazi i do susreta. Unatoč nizu komičnih nespretnosti, nesporazuma i zabuna, između njih zaiskri slutnja prave ljubavi. Pri samom kraju predstave veza se neočekivano zakomplicira.

 

25. 3. srijeda                               

Šetači pasa / Tragači u.o.

tekst i režija: Jelena Hadži-Manev

scena: Marta Crnobrnja

kostimi: Petra Dančević Pavičić

glazba: Toni Starešinić i Željka Veverec

igraju: Petra Dugandžić, Matko Knešaurek, Josipa Oršolić

Traje: 75 min.

Lana, Petar i Astrid u parku šeću svoje pse. U redovitim susretima postupno razotkrivaju svoje životne priče. Nježna i smiješna predstava, zabavna i pametna, puna razumijevanja i ljubavi - baš kao što se psi odnose prema ljudima. „Psi dobro vole“ - kaže jedan od šetača, a mudra rečenica nepoznata autora kaže: „Razlog zašto pas ima toliko prijatelja jest što maše repom, a ne jezikom.“