Preskočite na glavni sadržaj

Radionica snimanja igranog filma u Filmskom studiju Medika

Filmski studio Medika poziva na prijavu za sudjelovanje na radionicama snimanja igranog  filma. Radionički ciklus započinje 7. ožujka, od 15 sati, u Filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11. Dinamika održavanja radionica je svake subote do završetka produkcijskog dijela. Prijava je moguća do 3. ožujka 2020.!
vrijeme: 07.03.2020.
prijava: 03.03.2020
mjesto: Zagreb; AKC Medika, Pierottijeva 11
url: https://www.facebook.com/akc.attack/
Okosnica radionice snimanja filma su scenariji nastali na Radionici razvoja scenarija u 2019. godini. Radna grupa koja sudjeluje u produkciji filma, najčešće broji do 10 polaznika/ca. Grupi je često priključen student snimanja ili profesionalni snimatelj koji grupi demonstrira rad s kamerom i rasvjetom. Na osnovu scenarija i na osnovu gledanja primjera iz postojećih filmova, grupa razmatra stilske mogućnosti za audiovizualizaciju priče, raspravlja o psihologiji, dramaturgiji, atmosferi priče, mogućim sugestivnim sredstvima i postupcima. Biraju se glumci (najčešće audicijom) i pronalaze lokacije. Održavaju se probe s glumcima i te priprema i organizira sve što je potrebno za snimanje filma. U radu sudjeluju gostujući stručnjaci s područja snimanja lokacijskog tona, produkcije, ovisno o potrebama – specijalnih efekata, scenografije, maske. Izrađuje se knjiga snimanja ili neki drugi oblik konačne zamisli o kadriranju filma i organizaciji rada (plan snimanja). Faza priprema za snimanje filma traje od 2 do 3 mjeseca, i svaki polaznik kroz rad na konkretnom primjeru stječe i opće primjenjiva znanja o proizvodnji filmova, potrebnoj tehnici i radu s njom, senzibilitet za parametre slike i zvuka, konceptualnu svijest o filmskom vremenu, prostoru, perspektivi, te problematici rada s glumcima i usklađivanju raznih zadataka i interesa koji postoje na filmskom setu. Također grupa stiče potrebnu koheziju, karakter i entuzijazam koji omogućuju provedbu snimanja filma. Snimanje traje 5-10 dana. Moguće je u okviru radionice proizvesti više kratkih filmova.


Voditelji radionice: Josip Visković i Niko Gulam

 

Facebook event


Radionica snimanja filma dio je projekta Program filmskog studija. Program filmskog studija projekt je Autonomnog kulturnog centra Attack, a financijski je podržan od strane Hrvatskog audio vizualnog centra.