Preskočite na glavni sadržaj

Tradicionalni 'Koncert za život' 13. ožujka u Lisinskom - OTKAZANO

U sjećanje na Anu Rukavinu Erceg i maestra Vjekoslava Šuteja u petak, 13. ožujka, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se tradicionalni, jedanaesti po redu "Koncert za život".
vrijeme: 13.03.2020.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog
url: https://zaklada-ana-rukavina.hr/

Na "Koncertu za život", u sklopu svojeg Plavog ciklusa, nastupit će Zagrebačka filharmonija i makedonski pijanist Simon Trpčeski pod vodstvom dirigenta Simona Krečiča, a među najljepšim djelima glazbene literature na programu će se naći djela L. van Beethovena i A. Borodina, stoji u najavi.

Kao i svake godine, ovaj koncert u organizaciji Zagrebačke filharmonije za Zakladu Ana Rukavina, humanitarnog je karaktera te će okupiti poznate glazbenike koji, zajedno s građanima, na taj način podupiru aktivnosti Zaklade.

Dio prihoda od prodaje ulaznica namijenjen je proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručnom usavršavanju mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

"Uz pratnju Zagrebačke filharmonije, svi posjetitelji moći će uživati u najljepšim djelima glazbene literature te slaviti ono najdragocjenije – život", poručuje se u najavi.

Kroz 13 godina uspješnog rada, Zaklada Ana Rukavina istaknula se svojom borbom za razvoj hrvatske hematologije te je tako, zahvaljujući velikim naporima i uz pomoć brojnih darivatelja, donatora i prijatelja Zaklade, Hrvatska danas 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika, te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika.

Od početka rada, Zaklada Ana Rukavina ukupno je prikupila i utrošila gotovo 60 milijuna kuna u razvoj hrvatskog zdravstva, a Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica proširen je sa 150 na više od 64.000 darivatelja. Nadu u spas života dobilo je do sad 117 oboljelih pacijenata.

Zahvaljujući dobrim ljudima i njihovim donacijama, Zaklada je omogućila stručno usavršavanje mladim liječnicima te je dosad sedmero liječnika iz RH dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini. (Hina)