Preskočite na glavni sadržaj

Prijave za 'First Films First' program Goethe Instituta otvorene do 10. ožujka

'First Films First' je intenzivni edukativni program za mlade redatelje iz jugoistočne Europe tijekom kojega razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Novi rok za prijavu je 10. ožujka 2020. godine!
prijava: 10.03.2020
mjesto: Zagreb
url: http://firstfilmsfirst.com/
Program se sastoji od četiri modula koja se realiziraju u razdoblju od godinu dana, a sudionici će sa svojim prvim dugometražnim igranim filmom u tom razdoblju proći kroz sve faze razvoja filmskog projekta. Mladim autorima nudi se mentorstvo europskih filmskih profesionalaca te stjecanje vještina koje će im omogućiti sudjelovanje na međunarodnoj filmskoj sceni. Kroz suradnju s istaknutim europskim autorima i stručnjacima iz prve će ruke dobit uvid i praktično znanje o suvremenoj europskoj filmskoj industriji.

 

'Fist Films First' program prima samo osam sudionika kako bi se program mogao prilagoditi i mijenjati prema individualnim potrebama svakog sudionika.

1. modul 'Razvoj priča u scenarij' održat će se u lipnju 2020. u sklopu Međunarodnog filmskog festivala Transilvanija u Cluj-Napoci u Rumunjskoj.

2. modul 'Pronalazak jedinstvenog vizualnog stila filma i daljnji razvoj scenarija' održat će se u rujnu 2020. u makedonskom gradu Bitola u okviru Međunarodnog filmskog festivala 'Braća Manaki'.

3. modul 'Rad s glumcima i daljni razvoj scenarija' održat će se u studenom i prosincu 2020. u Beogradu za vrijeme Autorskog filmskog festivala.

4. modul 'Pripreme za veliki svijet - pitching & packaging projekta' održat će se u ožujku 2021. godine u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji.

 

Program završava pitching prezentacijom pred međunarodno relevantnim producentima, distributerima i predstavnicima fondova u Sofiji, na jednom od vodećih regionalnih koprodukcijskih marketa.

 

Prošle godine u program su, od 98 prijavljena, primljena dva hrvatska projekta: Pula Andreja Korovljeva te Ostavi vrata otvorena Judite Gamulin.

 

Detaljne informacije o uvjetima sudjelovanja možete pronaći na službenoj stranici. Rok za podnošenje prijava je 10. ožujka 2020. godine.

 

Izvor: HAVC