Preskočite na glavni sadržaj

53. šokačko sijelo u Županji

Glazbeno-scenskom priredbom 'Odavno smo graničari stari!' u Županji je pred brojnim posjetiteljima u petak navečer otvoreno 53. šokačko sijelo, najvažnija tradicijska manifestacije županjske Posavine.
vrijeme: 21.02.2020.
mjesto: Županja
 

Pozdravljajući posjetitelje i uzvanike u kino dvorani "Mladost", među kojima su bili i izaslanici predsjednika Vlade i Hrvatskog sabora, ministar državne imovine Mario Banožić i saborski zastupnik Dražen Milinković te vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, županjski gradonačelnik Davor Miličević kazao je kako je Županja oduvijek bila hrvatski graničarski grad.

 

"A da smo čuvari granice dokazali smo i u Domovinskom ratu, čuvajući svaki pedalj naše grude", istaknuo je Miličević poželjevši dobrodošlicu na 53. šokačko sijelo.

 

Okupljenima su se obratili i vukovarsko-srijemski župan Galić, saborski zastupnik Milinković i ministar Banožić, koji je poručio Županjcima da njihovi projekti imaju podršku Vlade.

 

"Kroz sve ove godine sačuvali smo naše običaje i tradiciju. Sada ih moramo njegovati i prenositi na mlade, kako ne bi zamrli", kazao je Milinković.

 

U prigodnom programu nastupili su tamburaški sastavi, pjevači i pjevačke skupine te KUD-ovi sa županjskog područja.

 

Tijekom večeri bit će održana i središnja priredba manifestacije, izbor najljepše djevojke u narodnoj nošnji "Šokači cvit 2020.".

 

Do utorka, kada manifestacija završava, održat će se Sajam zlatne niti i Pokladna povorka ulicama Županje. Ovogodišnje Šokačko sijelo završit će u utorak, 25. veljače, tradicionalnom Seljačkom zabavom. (Hina)