Preskočite na glavni sadržaj

Chui u Kocki: Iz kapetanovog dnevnika

Koncert nagrađivanog benda Chui će se održati u splitskom klubu Kocka u petak, 21. veljače, u sklopu promocije novog albuma 'Iz kapetanovog dnevnika'.
vrijeme: 21.02.2020.
mjesto: Split; Klub Kocka, Ulica Slobode 28
url: https://www.facebook.com/events/118383369450201/
 

Chui je space jazz rock bend iz Zagreba koji uporno kupi pohvale i nagrade glazbenih kritičara i institucija. Inspirirani vintage znanstvenom-fantastikom / TV-om, filmovima i stripom, stvaraju jedinstveni spoj glazbe koja je duboko ukorijenjena u jazzu, ali koje svoje grane pušta do synthwave soundtrackova 80ih, progresivnog Canterbury rocka, elektroničke glazbe – od tehna do UK garagea, hip hop beatova i jazzcorea.

 

Chui je dijete Tonija Starešinćića, klavijaturista dobro priznatog na hrvatskoj sceni, a bend je osnovan 2012. s originalnim članovima koji su stvorili prva dva albuma.

 

Vojkan Jocić, peterostruko nagrađivani „najbolji jazz saksofonist u Hrvatskoj“, pridružio se bendu 2014. godine, a 2016. godine se stvara današnji postav benda, pridruživanjem bubnjara Ivana Levačića (ABOP) i basista Konrada Lovrenčića (Kries).

 

Njihov prvi album „Chui“ izdao je Dancing Bear 2012. godine, „The Second Arrival“ je izdan iduće godine i naišao na mnoge pozitivne kritike. Treći album „Third Sun from the Stone“ objavljen je 2015. godine i muzički kritičari su ga ocijenili kao najbolji hrvatski album te godine.

 

Godine 2017., Chui izbacuje live big band album „Chui ovu glazbu“ na kojem sviraju uz Jazz orkestar Hrvatske radio-televizije te je Chui nagrađen Porinom za „Najbolji jazz album i „Najbolju jazz izvedbu“.

 

Četvrti album „Iz kapetanovog dnevnika“ izdan je 2019. godine te u samo nekoliko tjedana postaje njihovim najbolje ocijenjenim izdanjem dosad.