Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren novi scenaristički natječaj udruge Ars Septima

Udruga Ars Septima već 18. godinu zaredom organizira scenaristički natječaj koji je čitavo ovo vrijeme bio namijenjen mladim i neafirmiranim filmskim scenaristima, a od ove godine značajno se mijenja koncept natječaja.
prijava: 08.06.2020
url: https://arsseptima.hr/
Ars Septima je neprofitna udruga osnovana u cilju promicanja 'sedme umjetnosti', tj. osnovnih kreativnih djelatnosti bitnih za filmsku umjetnost, prije svega filmske scenaristike. Osnovna djelatnost udruge je organiziranje i provođenje natječaja za najbolje scenarije dugometražnih igranih filmova koji promiču humane, društvene i obiteljske vrijednosti te scenarije koji publici prenose pozitivnu poruku.

 

Izmjene u scenarističkom natječaju napravljene su nakon što je voditelj programa, filmski redatelj, scenarist i producent Arsen Anton Ostojić uvidio potrebu da se natječaj proširi, da se povisi nagradni fond i da se dodatno pokuša omogućiti profesionalnu realizaciju nekom od pobjedničkih scenarija koji udovoljavaju najvišim kriterijima.

 

Uvjeti natječaja: 

 

1. Potpuno završeni i profesionalno napisani scenarij za dugometražni igrani film, između 80 i 120 stranica, u formatu standardnom za dugometražni igrani film;

 

2. Scenarij ne mora nužno biti izvorno napisano djelo; adaptacije drugih literarnih djela ili scenariji koji se zasnivaju na književnim ili drugim predlošcima mogu se prihvatiti ukoliko scenarist/ica ili scenaristi/ice imaju riješena autorska prava s piscem ili piscima tog literarnog predloška. U tom slučaju potrebno je dostaviti pismeni dokaz o riješenim autorskim pravima;

 

3. Suradnja više scenarista/scenaristica je dopuštena, s tim da se nagrada u tom slučaju dijeli sukladno predloženoj raspodjeli ili u izostanku prijedloga raspodjele, svim scenaristima/icama jednako;

 

4. Prijavljeni scenarij ne smije biti realiziran, tj. snimljen do trenutka objave rezultata;

 

5. Prijavljeni scenariji mogu biti napisani na hrvatskom ili na engleskom jeziku;

 

6. Zbog znatno izmijenjene koncepcije natječaja, dopušta se prijava prijašnjim pobjednicima natječaja Ars Septima;

 

7. Scenariji se prijavljuju u elektronskom obliku, putem emaila.

 

Također, zbog promjene koncepcije, odlučeno je da se ove godine potencijalnim scenaristima omogući znatno dulji rok za predaju scenarija, koji će biti 8. lipnja 2020. godine.

 

Kao i dosadašnjih godina, povjerenstvo za odabir pobjedničkog scenarija radit će u sastavu: Ognjen Sviličić i Arsen Anton Ostojić.

 

Više informacija o udruzi, natječaju, izmjenama natječaja kao i prijavnica, mogu se dobiti na ovoj poveznici.

 

Izvor: HAVC