Preskočite na glavni sadržaj

Dokumentarno-igrani film 'Gdje si bio četrdeset i četvrte?' dolazi u hrvatska kina

U četvrtak, 20. veljače, u kino distribuciju kreće neovisni film porečkog autora Mladena Đakovića  'Gdje si bio četrdeset i četvrte?'. Projekt je nastao u koprodukciji pulskog NO Production i labinskog Levela 52.
vrijeme: 20.02.2020.
url: http://www.level52.hr/
 

Igrano-dokumentarni film prikazuje skupinu zaljubljenika u airsoft - vrsta sporta u kojoj sudionici svoje protivnike eliminiraju pucajući iz replika oružja koristeći plastične kuglice kao municiju. Ovi beskrajno zanimljivi i duhoviti entuzijasti gledatelje vraćaju u djetinjstvo kada je igranje rata bilo dio odrastanja.

 

Glazbu na filmu potpisuje Sanel Isanović, koji je ujedno i dizajnirao zvuk. Specijalne efekte pucnjave izradio je Luka Bešlić, a kolorkorekciju slike Goran Načinović i Cristian Criss Kolacio. Izvršan producent filma je Mateo Ostojić, a producentica Bianca Dagostin. Pored redatelja Mladena Đakovića, film su  snimali Mateo Ostojić, Tedi Grubica, Neven Frank i Cristian Criss Kolacio, koji je nažalost za vrijeme produkcije preminuo, te je upravo njemu posvećen film. Fotografije za potrebe plakata izradio je Diego Martinčić, dok je za njegovo grafičko oblikovanje bio zadužen Sanel Tubić.

 

Neovisni film sniman je na području Medulina, Buja, Poreča, Premanture i Vižinade, a sudjelovali su članovi brojnih airsoft udruga: AU Mutila iz Medulina, Ask Buje iz Buja, ASK Odvažni iz Vižinade, ASK Zagreb iz Zagreba, ASK Alfa iz Svete Nedelje, ASK Predator iz Splita, ASK Paladia iz Ivanić grad, ASK Ursus iz Zagreb, Airsoft grupa Front iz Vinkovaca, DTI iz Ljubljane, ASK Marburg iz Maribora, SAS iz Sarajeva, ASK Zrinski iz Zagreba, gosti iz Češke, te pojedini igrači iz cijele Hrvatske. 

 

U potpunosti istarska filmska ekipa na projektu je radila nekoliko godina prateći neponovljive likove i njihove neuobičajene susrete, kako bi na velikom ekranu prikazala jednu subkulturu na granici između zabavnog i kontroverznog. Film prikazuje ljude koji u odrasloj dobi ostvaruju svoje dječačke snove igranja rata, a ujedno je i sam film ostvarenje sna istarskih filmaša koji su o ovakvoj produkciji odavno maštali. Zahvaljujući ovom dokumentarcu, istarski su autori dobili priliku raditi na setu s velikim brojem "kostimiranih" statista, što je za jednu neovisnu produkciju velika rijetkost.

 

Kako je film ispao gledatelji će moći pogledati na slijedećim projekcijama:

20.2. Kino Valli, Pula

28.2. Kino Labin, Labin

3.3. Kino "Antonio Gandusio", Rovinj

4.3. GK "Juraj Šižgorić", Šibenik

5.3. Kino Zabok, Zabok

5.3. Kino Pazin, Pazin

11.3. Art kino Izola, Izola (Slovenija)

12.3. Kino Buje, Buje

13.3. Kino Buzet, Buzet