Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'MADE IN: Crafts — Design Narratives' otvara se u MUO-u

Putujuća izložba 'MADE IN: Crafts — Design Narratives' otvara se u ponedjeljak, 17. veljače, u 20 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. U utorak, 18. veljače, s početkom u 19 sati, održat će se diskurzivni program Dijalozi / Dialogues u kojem sudjeluju kustosi i sudionici projekta.
vrijeme: 17.02.2020.
mjesto: Zagreb; Muzej za umjetnost i obrt, Trg Republike Hrvatske 10
url: https://www.muo.hr/
 

Izložba je rezultat dvogodišnjih aktivnosti šest partnerskih organizacija [Muzej za umjetnost i obrt, OAZA (Hrvatska); Muzej za arhitekturo in oblikovanje (Slovenija); Werkraum Bregenzerwald (Austrija); Nova Iskra, Mikser (Srbija)], unutar šire inicijative MADE IN Platform (www.madein-platform.com).

 

Projekt pokriva dvije velike dionice: dionica Arhiv obrta (Crafts Archive) predstavlja 40 regionalnih obrtnika kroz opsežnu fotodokumentaciju i tekstualne zapise, dok osam narativa o obrtu i dizajnu (dionica Crafts — Design Narratives) propituje načine proizvodnje u suvremenom svijetu. Ova je dionica realizirana nizom suradnji više od 30 obrtnika i više od 40 europskih dizajnera.

 

Nakon Zagreba, izložba svoje putovanje u 2020. godini nastavlja u Ljubljani, Beogradu i Andelsbuchu, s mogućnošću gostovanja u drugim europskih gradovima u 2021. godini. 

 

Izložbu u Zagrebu organiziraju Muzej za umjetnost i obrt i Umjetnička organizacija OAZA.