Preskočite na glavni sadržaj

Otvaranje Splitskog krnjevala u nedjelju na Rivi

Ove nedjelje, točno u podne, na splitskoj će Rivi bit će otvoren Splitski krnjeval, uz koncert Cubisma, priopćili su organizatori iz Centra plesa.
vrijeme: 16.02.2020.
mjesto: Split; Riva
url: http://krnjeval.com/
"Povijest Splitskog Krnjevala prepuna je anegdota, a tu tradiciju i kreativna ekipa Centra plesa nastavlja raznolikim temama svake godine tražeći najznačajnije događaje koji su obilježili proteklu godinu te Krnju koji ih je skrivio. Šentenca kao osuda Krnji na duhovit način prikazuje i predlaže rješenja svih problema", istaknuli su organizatori.

 

Podsjetili su da je prethodnih godina kao Krnje spaljen potkupljeni Uhljeb koji je cijelu godinu ležao u Banovini i ništa nije radio a da to nitko nije primjetio, potom je nakon bezrazložnog zatvaranja partija na Peristilu spaljena Birokracija.

 

Za vrijeme vladavine Ave i Pernara spaljeni su njihovi simboli - divovski mobiteli, proglašena je Opća Opasnost zbog smrada s Karepovca, a spaljen je na Gatu Sv. Nikole veliki Potkurnjak. Prošle godine je na koncertu TBF-a u Đardinu glavom platio vepar Špiro.

 

Iz Centra plesa najavili su da će u ponedjeljak početi besplatne krnjevalske radionice svih plesova za odrasle i djecu u parovima ili solo u Centru plesa Split 3: dancehall, reggaeton, salsa, zumba, latin mix, Bachata. Prijave su moguće telefonski ili preko WhatsAppa.

 

Tada će biti objavljen i kompletan program Splitskog krnjevala 2020 kada Krnjevalska vlast zavlada Krnjevinom, a moći će se pogledati na internet stranici www.krnjeval.com. Na toj je stranici moguće obaviti prijave dječjih i odraslih Krnjevalskih skupina koje žele nastupiti na dječjem ili velikom Krnjevalu. (Hina)