Preskočite na glavni sadržaj

13. Gledalište Kinokluba Zagreb

Kinoklub Zagreb, na 13. po redu Gledalištu, od 7. do 9. veljače, u Kinu Tuškanac, predstavit će svoju godišnju filmsku produkciju. 
vrijeme: 07.02.2020.
mjesto: Zagreb, Kino Tuškanac

Na Gledalištu će se prikazati filmovi svih članova KKZ-a snimljeni u 2019. godini. Filmovi će se prikazivati u projekcijskim blokovima u 17, 19, 21 i 23 sata u kinu Tuškanac. 

Tročlani veliki žiri dodijelit će Nagradu ‘Maksimilijan Paspa’ za najbolji amaterski film u 2019. godini. Članovi žirija su filmska kritičarka Valentina Lisak, pisac, scenarist i filmski autor Ante Zlatko Stolica i Miro Manojlović, montažer, filmski autor i glazbenk te pobjednik prošlogodišnjeg Gledališta.

Nagradu kritike dodijelit će članovi žirija kritike kojeg čine polaznici radionice filmske kritike i analize kritike u KKZ-u. Ove godine to su Višnja Bunata Blagović, Vesna Valić, Mladen Bistrica i Matija Repač.
Gledalište će u petak u 19 sati otvoriti audiovizualni performans Pažnja! koji će izvesti Iva Gavrilović i Maja Rivić. Audiovizualni performans Pažnja! stvara okruženje za istraživanje potencijala pažnje, sučeljavanjem i koordinacijom audiovizualnih medija, s naglaskom na samu metodologiju.
 
U popratnom programu održat će se dvije radionice. Kritičarski inkubator, kratka i intenzivna radionica filmske kritike u sklopu koje će polaznici napisati osvrt o odabranim filmovima iz godišnje produkcije Kinokluba Zagreb te Distribuiraj to! koja će će polaznicima/cama pružiti detaljan uvid u pripremu dokumentarnog projekta - od razvoja do finalizacije i distribucije. Rok za prijave je 5. veljače. 
 
Program i raspored projekcija možete pronaći na linku:
https://kkz.hr/vijesti/13-gledalishte-kinokluba-zagreb