Preskočite na glavni sadržaj

'Noć Harryja Pottera' ponovno u Hrvatskoj

Prvom četvrtku u veljači već se tradicionalno, od 2014. godine, vesele mali i veliki čarobnjaci diljem svijeta. Prošle godine pridružili su im se i mali čitatelji iz Hrvatske, a svi oni, na isti datum, slave knjige i priču o malom čarobnjaku, čija popularnost ne pada ni više od dvadeset godina nakon izlaska.
vrijeme: 06.02.2020.
url: https://www.facebook.com/hocuknjigu.hr/
 

Za događanje pod nazivom „Noć Harryja Pottera”, odnosno ”Harry Potter Book Night” zaslužan je britanski izdavač ovog serijala, Bloomsbury, koji je 2014. godine prvi put organizirao svojevrsnu večer obožavanja Harryja Pottera, a koja je kroz godine poprimila globalne razmjere. 2019. manifestacija se održala na više od 500 lokacija, a tada im se, po prvi put na području Hrvatske i regije, pridružila i Hrvatska zahvaljujući knjižarskom lancu Hoću knjigu.

 

Bogati program u svih sedam knjižara ovog lanca obuhvaćao je sve; od aktivnosti za najmlađe do kvizova za one nešto veće, izložbe raznih izdanja serijala, natjecanja u kostimiranju, stand-upa na temu magije Harryja Pottera i još puno toga, a kroz knjižare je tada procirkuliralo više stotina sretne djece, roditelja i ostalih obožavatelja malog čarobnjaka. Odaziv je iznenadio i same organizatore, stoga su ove godine pripremili dodatne aktivnosti kako bi i oni najzagriženiji fanovi bili zadovoljni.

 

Tema ovogodišnje Noći Harryja Pottera je – Tromagijski turnir. Riječ je o natjecanju koje se odvija među tri čarobnjačke škole (Hogwarts, Beauxbatons i Durmstrang) koje predstavlja prvak te škole, a događa se u četvrtom nastavku naziva Harry Potter i Plameni pehar. Zanimljivo je spomenuti i kako je u svijetu sveukupno prodano više od 500 milijuna primjeraka knjiga Harry Potter; prevedene su na 80 jezika, a ekranizirane kroz 8 filmova čija zarada broji više od 7.5 milijardi dolara. Harry Potter svakako ima najjaču fan bazu u cijelom svijetu, a kako će se tematika Tromagijskog turnira odraziti na događanja u Hoću knjigu knjižarama objasnila je Sanja Srdić Jungić.

 

Cijela manifestacija besplatna je za sve posjetitelje te za istu nije potrebna prijava, osim za kviz koji će se održati u Bogovićevoj 7, dok će slavlje uveličati i prigodni popusti na Harry Potter asortiman. Detaljne informacije te konkretan program možete saznati u najbližoj Hoću knjigu knjižari te na Facebook eventu.