Preskočite na glavni sadržaj

Kava s glumcima u Zadru – Robert Kurbaša: 'Ispit savjesti'

Novi projekt Kava s glumcima, s ciljem približavanja kazališta mladima, nastavlja se u utorak, 4. veljače, u HNK-u Zadar, uz gostovanje Roberta Kurbaše koji će u 12 sati za zadarske srednjoškolce i studente Sveučilišta u Zadru izvesti monodramu 'Ispit savjesti', prema prozi Tina Ujevića.
vrijeme: 04.02.2020. 12 h
mjesto: Zadar; Hrvatsko narodno kazalište Zadar, Široka ulica 8
url: https://www.facebook.com/hnkzadar/
Radi se o autorskom projektu glumca Roberta Kurbaše, koji uz to što se pojavljuje na sceni, potpisuje scensku prilagodbu i režiju. Kralježnica predstave je istoimeni esej Tina Ujevića oko kojega je Kurbaša vješto isprepleo druge Ujevićeve prozne tekstove pa se na sceni, u obraćanju samome sebi, ali istodobno i publici, dotiče svevremenih tema, tema bliskih i suvremenom čovjeku. Kurbaša postavlja pitanja, ona ista koja je postavljao i Ujević – o moralu, religiji, odnosu žene i muškarca, prijateljstvu, iluzijama i stvarnosti, tražeći odgovore na izazove vlastite savjesti.

 

Ova je predstava borba sa samim sobom, dijalog s vlastitom savješću - ispit savjesti koji glumca, ali i gledatalja vodi do katarze. Jer teme kojih se dotiču Ujević i Kurbaša svevremenske su pa predstava tjera na razmišljanje, preispitivanje vlastitog bitka, smisla i pravih vrijednosti.

 

U 13 sati slijedi kava s Robertom Kurbašom.

 

Moderatori su: Jadranka Svaguša, dramski producent

                             Damir Sikirić, profesor hrvatskog jezika

                             Ella Karaban, članica Odbora za društvena i kulturna događanja Sveučilišta u Zadru

 

Ulaznice su od petka, 31. siječnja u prodaji na blagajni HNK Zadar. Cijena ulaznice za učenike i studente iznosi 30,00 kuna, a za ostalu publiku cijena ulaznice iznosi 40,00 kuna.