Preskočite na glavni sadržaj

U osječkom HNK-u premijera komedije 'Škola za žene'

Komedija 'Škola za žene' Jeana-Baptiste Poquelina Molièrea, u režiji Nikole Zavišića, bit će premijerno izvedena u petak, 31. siječnja, u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK), najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare u tome kazalištu.
vrijeme: 31.01.2020. 20 h
mjesto: Osijek; HNK, Županijska 9
url: http://www.hnk-osijek.hr
Predstava je drugačija, neobična, doista je redatelj napravio veliki iskorak, u njoj je velika doza humora, a s druge strane propituje čitav niz problema s kojima se žene susreću u društvu”, rekla je intendantica osječkog HNK-a Dražena Vrselja.

 

Ravnateljica Drame osječkog HNK Petra-Bernarda Blašković ocijenila je kako je izbor ovog teksta i redatelja predstave „zanimljiva dobitna kombinacija” zato što Zavišića voli i mlađa publika, a njegov pristup teatru je „ono o čemu sanja svaka kazališna kuća”.

 

„To je od ključne važnosti kada se radi predstava po kontroverznom tekstu kao što je ovaj”, zaključila je Blašković.

 

Redatelj Zavišić kazao je kako u predstavi ima niz komičnih situacija i songova.

 

"Vrlo smo eklektični u izrazu, u predstavi imamo parodiju na operetu i operu, mjuzikl i dramske scene koje su poetske i plesne, imamo i commediu dell'arte i plesni teatar, utkali smo u predstavu svoje cjelokupno umjetničko iskustvo. Uvjeren sam da će publika voljeti gledati ovako eklektičnog Moliera koji nije tradicionalan”, rekao je Zavišić.

 

Scenografiju predstave potpisuje Igor Vasiljev, dramaturginja je Dora Golub, kostimografkinja Suna Kažić, scenski pokret i koreografija Maja Huber a skladatelj i oblikovatelj zvuka je Willem Miličević. U predstavi glume Ivan Ćaćić (Arnolphe), Antonia Mrkonjić (Agnès), Antonio Jakupčević (Horace), Sandra Lončarić (Chrysalde), Mario Rade (Enrique/Zakon), Jasna Odorčić (Oronte/Slučaj), Duško Modrinić (Alain) i Selma Mehić (Georgette). (Hina)