Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski film 'The Stamp' nagrađen na Dhaka International Film Festivalu 2020

'The Stamp' (Pečat) je osvojio glavnu nagradu za najbolji kratkometražni film u kategoriji Spiritual Films Selection na Dhaka International Film Festival gdje se kao studentski film nalazio u konkurenciji s 220 profesionalnih filmova iz 74 zemlje.
vrijeme: 19.01.2020.
mjesto: Bangladeš; Dhaka
url: http://www.dhakafilmfestival.org/18th-diff-lists-of-films/
Festival je trajao od 11. do 19. siječnja 2020. godine, a The Stamp i Hrvatsku predstavljala je mlada producentica Dalia Alić koja je uz azijsku premijeru filma sudjelovala kao panelistica i govornik na konferencijama Women in Cinema te West Meets East te član žirija za Women Filmmakers Selection.

 

Prethodni uspjesi filma uključivali su Special Jury Mention na Short of The Year 2019 u Španjolskoj te Best Pitching Project produkcijsku nagradu od strane Al Jazeere Balkans 2018. Film je izazvao interes te dobio nezavisnog španjolskog distributera za festival, Promofest te se trenutno održavaju pregovori s još jednom distribucijom iz Irana. The Stamp je svoju premijeru imao na Zagreb Film Festivalu u studenom 2019. godine u programu “Kockice”.

 

Na festivalu su kao članovi žirija te direktori konferencija sudjelovali prestižni profesionalci poput Sydney Levine (20th Century Fox, SydneyBuzz), Hannah Fisher (Vancouver International Film Festival, Heartland Film Festival, Dubai International Film Festival), Meenakshi Shedde (Indian and South Asian Curator for Berlinale Film Festival), Uma da Cunha (Cannes Film Festival Jury), kao i poznati južnoazijski autori i autorice poput Rubaiyat Hossain (“Under Construction” 2015, “Made in Bangladesh” 2019), Zakir Hossain Raju (“Bhalobaslei Ghor Bandha Jay Na” 2010, Berlinale Jury).