Preskočite na glavni sadržaj

Tri nastupa Zagrebačkih solista u Muzeju grada Zagreba

Muzej grada Zagreba pripremio je za Noć muzeja tri nastupa Zagrebačkih solista, uz svoju izložbu posvećenu 65. obljetnicu kontinuiranog rada tog proslavljenog hrvatskog ansambla klasične glazbe.
vrijeme: 31.01.2020.
mjesto: Muzej grada Zagreba
url: http://www.mgz.hr

Program je organiziran u skladu s ovogodišnjom temom Noći muzeja - Velike obljetnice hrvatskih muzeja.

"S obzirom na europsku i svjetsku slavu tog ansambla, izložba je prigoda da predstavimo našu glazbenu baštinu koja se najbolje zrcali u djelovanju Zagrebačkih solista već više od 65 godina i time participiramo u  predsjedanju Republike Hrvatske Vijećem EU 2020", ističu iz Muzeja grada Zagreba.

Izložba se opisuje kao "glazbeno-edukativni vremeplov" s brojnim fotografijama nastupa Solista, plakatima, nagradama, nosačima zvuka i izvedbama s najvažnijih koncerata.

Među ostalim, tu je i plakat koncerta koji je oblikovao slavni Marc Chagall prigodom gostovanja Zagrebačkih solista u Nici, UNESCO-ove medalje autori kojih su proslavljeni umjetnici Pablo Picasso i Joan Miró, plakat “Dani Zagreba u Šangaju” Borisa Bućana.

U Glazbenoj učionici, u sklopu izložbe, nastupat će učenici viših razreda Glazbenog učilišta Elly Bašić u sljedećim terminima.

Zahvaljujući interaktivnim i multimedijalnim sadržajima posjetitelji se mogu sami okušati u stvaranju i vještini reproduciranja glazbe na instrumentima po kojima su Zagrebački solisti prepoznatljivi.

Za Noć muzeja u predvorju će se najaviti skorašnje, 21. Žive slike, program kada se djelatnici i prijatelji Muzeja grada Zagreba kostimiraju u povijesne ličnosti.

Zagrebački solisti će nastupiti u 19, 20 i 21 sat, a uz razgled izložbe o njima posjetitelji će mogu prošetati i stalnim postavom Muzeja. (Hina)