Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Biljni svijet s obje strane zida'

Izložba 'Biljni svijet s obje strane zida' otvara se u utorak, 28. siječnja 2020., u 18 sati, u Prirodoslovnom muzeju Rijeka. 
vrijeme: 28.01.2020.
mjesto: Prirodoslovni muzej Rijeka, Lorenzov prolaz 1
url: http://www.prirodoslovni.com/

Već u rimsko vrijeme pojedine su biljne vrste bile ugrožene ili su potpuno izumrle zbog prekomjernog iskopavanja ili branja. Danas većinu biljaka na području obrambenog sustava Claustra Alpium Iuliarum ne ugrožava pretjerano skupljanje, već promjene do kojih dolazi zbog napuštanja tradicionalnog i održivog načina upravljanja prostorom.

Posjetitelji izložbe upoznat će biljke kojima su Rimljani i Iliri pripisivali natprirodna svojstva, iako su ih prvenstveno upotrebljavali za prehranu, odijevanje, ukrašavanje, liječenje ili trovanje, a ujedno ćete ih lakše prepoznati sretnete li ih u prirodi...

Izložba je nastala u okviru projekta Claustra+, Prekogranična destinacija kulturnog i zelenog turizma Claustra Alpium Iuliarum financiranog iz sredstava Europske unije - Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Programa suradnje INTERREG V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020.

https://www.facebook.com/events/477432463179377/