Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige Milana Puha o Hrvatima u Brazilu

Svečano predstavljanje knjige 'Hrvatska u Brazilu nakon 1941.: treća faza useljavanja' priređivača i autora Milana Puha održat će se u srijedu, 29. siječnja, s početkom u 13 sati, u Hrvatskoj matici iseljenika.
vrijeme: 29.01.2020. 13 h
mjesto: Zagreb; Hrvatska matica iseljenika, Trg Stjepana Radića 3
url: http://www.matis.hr
Knjigu će predstaviti:

ravnatelj Hrvatske matice iseljenika profesor Mijo Marić;

dr. sc.  Darjan Godić i dr. sc. Mario Jareb, te autor i priređivač dr. sc. Milan Puh.


Prigodni glazbeni program:

kantautorica Elis Lovrić
 

Moderator:

Vesna Kukavica, rukovoditeljica Odjela za nakladništvo HMI.
 

***

O knjizi, knjižnoj seriji i projektu "Povijest Hrvatske i hrvatskog useljeništva u Brazil":
 

Knjiga "Hrvatska u Brazilu nakon 1941.: treća faza useljavanja" četvrta je i posljednja publikacija u sklopu višegodišnjeg složenog istraživačkog projekta "Povijest Hrvatske i hrvatskog useljeništva u Brazil" u kojoj se obrađuje dugo zapostavljana tema hrvatskog iseljeništva u toj najvećoj južnoameričkoj državi. Knjiga je pisana na portugalskome i hrvatskome jeziku i opseže čak 740 stranica koje donose niz novih informacija o doprinosu i značaju Hrvata kako domicilnoj sredini tako i samoj iseljeničkoj zajednici te matičnoj zemlji i to s fascinantnim  pojedinačnim primjerima. Opsežna knjiga je nastala pod vodstvom profesora Milana Puha i  uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan domovine te Hrvatskog doma Croatia Sacra Paulistana u jedanaestmilijunskome São Paulu.


Finale složenog istraživačkog projekta hrvatskog iseljeništva u Brazilu, slijedom sadržaja četvrte knjige, na tribini će uz ugledne znanstvenika iz Instituta za suvremenu hrvatsku povijest slikom i riječju predstaviti mladi istraživač Milan Puh posvećen ovom projektu od 2015. godine. Tako će publika imati priliku saznati što su naraštaji Hrvata radili u ovoj 200 milijunskoj zemlji u posljednjih 70 godina te koje rezultate ova publikacija i cjelokupni projekt donose, uključujući personarij Male enciklopedije Hrvata u Brazilu, uz niz novih mogućnosti povezivanja dviju udaljenih država.