Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatska premijera eksperimentalnog filma 'Mountain (Planina)'

Hrvatska premijera filma 'Mountain (Planina)' autorice Moon Martine Zelenike održat će se u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb u programu Noć muzeja, u petak, 31. siječnja, s početkom u 18,30 sati. Nakon projekcije, održat će se razgovor s autoricom filma.
vrijeme: 31.01.2020. 18,30 h
mjesto: Zagreb; MSU, Dvorana Gorgona
url: http://www.msu.hr
Mountain (Planina) je debitantski eksperimentalni film interdisciplinarne umjetnice MOON Martine Zelenike, koji metaforički prikazuje dušu planine. Film je inspiriran eko-filozofijom kojom se želi utjecati na ljudsku svijest za očuvanjem planete Zemlje. Ovaj pomalo uznemirujući film uprizoren je kadrovima Velebita, najrasprostranjenijeg hrvatskog gorja u kojem autorica doziva Vilu Velebita i oživljava dušu planine spajajući utjecaje iz aspekata europske drevne kulture s onima iz Japana. Autorica film smatra audio-vizualnom poezijom, nastoji stvoriti spoj tradicionalnog filmskog pričanja i performansa s paletom digitalnih tehnika.

 

Film je nastao 2019. u produkciji Zebra - kreativna mreža, financiran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra – HAVC.

 

Više na linku http://www.martinazelenika.com/film-premiere/