Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje umjetnice Laure Ige u rezidenciji HACKN3T programa

U prosincu 2019. i siječnju 2020. gošća hackn3t rezidencije bila je umjetnica Laura Ige. Ove subote, 25. siječnja, u 18 sati, u prostoru hacklab01 u AKC-u prezentirat će svoj rad u kojemu razvija protokole za bolje razumijevanje osjećanja strojem. Prezentacija će se održati na engleskom jeziku, a ulaz je slobodan!
vrijeme: 25.01.2020. 18 h
mjesto: Zagreb; hacklab01, AKC Medika, Pierottijeva 11
url: https://hacklab01.org/

Cilj njena rada jest analiza različitosti dizajna rodnih identiteta povezanih s normativnošću, društvenim ulogama, seksualnom orijentacijom i sličnim elementima koji čine ženske (mnogobrojne, glupe, submisivne, seksi, napaljene) ili muške (pronašla je samo jednog; pametne, profesionalne, romantične, sigurne) chat botove. Metodologija istraživanja je antropološki i sociološki pristup Tinderu, realiziran intervjuima i seksualnim susretima.

 

Laura Ige rođena je 1985. u Buenosu Airesu u Argentini. Njena područja interesa obuhvaćaju vizualne umjetnosti, sound art i pisanje o popularnoj, digitalnoj i underground kulturi s naglaskom na dekonstrukciji i rastjelovljenju ženskih identiteta u digitalnoj domeni. Bazu njenog istraživanja čine poveznice igara, životnog stila i društvenih medija te njihovo izmještanje u fizičku svakodnevicu, neoseksualnost i dekonstrukcija ljudskog u pornografiji, tehnologiji ljubavi, komodifikacija identiteta kao performans i performativnost virtualnih identiteta.

 

Uz sudjelovanje na mnogim vaninstitucionalnim seminarima, radionicama i umjetničkim skupovima - Laura drži diplomu vizualnih umjetnosti pri Universidad Nacional de La Plata u Buenos Airesu, studirala je glasovir u okviru programa Glazbenog konzervatorija Julián Aguirre kao i četiri godine medicine na Sveučilištu u Buenosu Airesu. U 2019. stječe MA vizualnih umjetnosti - summa cum laude - pri MAPS, Umjetnost u javnom prostoru, Édhéa, Sierre u Švicarskoj.

 

* * *

Hacklab01 projekt je pri AKC Attack i podržan je sredstvima Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba te Zaklade Kultura Nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.