" />
projekcija

'Osmi povjerenik' Ivana Salaja u siječnju stiže u kina


vrijeme: 11.01.2018.

'Osmi povjerenik', filmska adaptacija domaćeg bestselera Renata Baretića, u režiji redatelja i scenarista Ivana Salaja u domaća kina stiže 11. siječnja.

Osmi povjerenik dugometražni je prvijenac redatelja i scenarista Ivana Salaja, nastao u produkciji Alka filma i uz financijsku podršku Hrvatskog audiovizualnog centra. U naslovnoj ulozi nastupa Frano Mašković, a u ostalim Borko Perić, Ivo Gregurević, Nadia Cvitanović, Goran Navojec, Filip Šovagović, Mate Gulin i Špiro Guberina. Distributer filma je 2i film.

 

Osmi povjerenik 'smješten' je na Trećiću, našem najudaljenijem naseljenom otoku, gdje život funkcionira van kontrole sustava i državnih organa vlasti. Živopisan je to otok, na kojem nema struje, vode, telefona, nema čak ni signala za mobitel, otok koji ima dvije crkve, ali nijednog svećenika, otok koji je za ostali dio države pao u potpuni zaborav. No Trećićani s tom činjenicom nemaju problema. Problematičnim se to čini samo jednom čovjeku, kompromitiranom političaru Siniši Mesnjaku koji po političkoj kazni biva prognan upravo na taj otok, sa zadatkom da tamo organizira izbore i ustroji lokalnu upravu, tj. vlast. Baš taj isti zadatak neuspješno je odradilo čak sedam njegovih prethodnika.
 

 

Izvor: HAVC
 

(R.P.B., 15.12.2017)

Europska godina kulturne baštine