Preskočite na glavni sadržaj

Prva međunarodna znanstvena ArHIZ konferencija

U Arheološkome muzeju u Zagrebu, 23. i 24. siječnja 2020., održati će se 1. međunarodna znanstvena ArHIZ konferencija. Konferencija će okupiti stručnjake iz područja arheologije, arhivistike, muzeologije, knjižničarstva, povijesti i drugih znanosti, koji će primjerima iz prakse pokazati kojim se metodama koriste u svome radu s izvorima, kako ih identificiraju, tumače i interpretiraju.
vrijeme: 23.01.2020.
mjesto: Zagreb
url: http://www.z-a-d.net/arhiz/

Posebna će se pažnja posvetiti i pitanju dostupnosti izvora svim društvenim skupinama, uključujući i one najranjivije, osobe s invaliditetom.

Svečana najava i pozdravni govori kao uvod u program Konferencije, održat će se u četvrtak 23. siječnja navečer, a radni dio Konferencije uslijedit će u petak, 24. siječnja 2020. Konferencija će se sastojati od nekoliko tematski grupiranih panela s predviđenim terminima za diskusije. U završnome će se panelu održati Okrugli stol na kojem će se pokušati usporediti na koje se sve načine ugrožava opstanak kulturnih i znanstvenih ustanova u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji te kako se postaviti u toj situaciji.

Programski odbor: Branka Molnar, Vesna Leiner, Luka Štefan, Tatjana Vlahović, Ana Azinović Bebek, Sanjin Mihelić.
Organizacijski odbor: Branka Molnar, Vesna Leiner, Luka Štefan, Sanja Sekulić, Magdalena Kuleš.
Suorganizatori: Arheološki muzej u Zagrebu, Zagreb; Zagrebačko arhivističko društvo, Zagreb; Hrvatski restauratorski zavod, Zagreb; Muzej grada Zagreba, Zagreb; Hrvatski prirodoslovni muzej, Zagreb; Zgodovinski arhiv Ljubljana, Ljubljana; Historijski arhiv Sarajevo, Sarajevo.

Za dodatne informacije posjetite:
www.z-a-d.net
https://www.facebook.com/arhiz.zagreb/