Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Knjige naših ulica – 100 lica šegrta Hlapića i Knjiga na dlanu'

Izložba “100 lica šegrta Hlapića i Knjiga na dlanu”, s ilustracijama i likovnim radovima nastalima tijekom trajanja projekta Knjige naših ulica, otvara se u četvrtak, 16. siječnja u Galeriji Vladimir Bužančić Centra za kulturu Novi Zagreb.
vrijeme: 16.01.2020.
mjesto: Zagreb, Galerija Vladimir Bužančić
url: https://czk-novi-zagreb.hr/galerija/

Projekt proveden u zagrebačkom naselju Botinec pokrenula je Udruga "Lastin rep", u partnerstvu s Etnografskim muzejom, Knjižnicama Grada Zagreba, Udrugom "Pozor" te Hrvatskim čitateljskim društvom.

Radionicu "100 lica šegrta Hlapića“ pohađalo je stotinjak djece OŠ braće Radić pod mentorstvom Božidara Trkulje, Dubravka Kastrapelija, Ane Koncul i Margarete Peršić, usvojivši vještine u nekoliko likovnih tehnika kako bi izradili Hlapićeve portrete.

Polaznici su, ističe se u najavi, preoblikovanjem pisane riječi u likovni izraz otkrili nove načine komunikacije s djelom i na jedinstven način došli u doticaj sa sveprisutnim fenomenom stapanja medija.

"Posebnost događaja jest da su mladi kreativci - knjigoljupci radili s velikim profesionalcima kojima će se naći uz bok na ovoj jedinstvenoj putujućoj izložbi", pa će dječji radovi komplementirati one profesionalnih ilustratora", dodaje se.

Projektom Knjige naših ulica intenzivira se sudjelovanje zajednice u kulturnom životu i stvara put do estetskog i kulturnog upotpunjavanja već postojećeg naselja književnih djela - Botinec.

Koordinatorica izložbe je Zvjezdana Antoš, muzejska savjetnica, autorica koncepta izložbe Margareta Peršić, a voditelj projekta iz Udruge "Lastin rep" Davor Peršić.

Izložba će biti otvorena do 30. siječnja. (Hina)

Opširnije:
https://czk-novi-zagreb.hr/galerija/