Preskočite na glavni sadržaj

Zavirite u predmete iz zbirke namještaja MUO-a

Zagrebački Muzej za umjetnost i obrt pripremio je dodatan program za posjetitelje u sklopu izložbe „Prekapanja“ akademske kiparice Marine Bauer u ciklusu Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO, u kojem  će posjetitelji imati jedinstvenu priliku zaviriti u predmete iz zbirke namještaja MUO. Programi se održavaju 15. siječnja i 22. siječnja.
vrijeme: 15.01.2020.
mjesto: Zagreb, MUO
url: http://www.muo.hr

U sklopu ove zanimljive izložbe s fokusom na instalaciji – ladičaru koji posjetiteljima kroz otvaranje i zatvaranje ladica pruža mogućnost otkrivanja fragmentarnih i enigmatičnih predmeta, održat će se dva dodatna programa za posjetitelje.

Prvi će biti Muzejski dijalozi u srijedu, 15. siječnja u kojem će autorica Marina Bauer i kustosica izložbe i programa Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO Jasmina Fučkan kroz razgovor posjetiteljima približiti proces rada na taktilnom objektu koji je autorica osmislila za Stalni postav i ideju kustoskog programa suvremenih umjetnika u Stalnom postavu MUO. Također, voditeljica zbirke namještaja, dr.sc. Vanja Brdar Mustapić predstavit će odabrane tipove namještaja iz muzejske zbirke– studiolo, kabinetske ormariće i šivaće stoliće, koji su inspirirali akademsku kiparicu Marinu Bauer kao polazište za njezin rad na 1. katu postava muzeja. Posjetitelji će cjelovitije upoznati pojedine predmete iz zbirke namještaja te vidjeti unutrašnjosti izloženih predmeta.

Nadalje, u srijedu, 22. siječnja održat će se Artist talk, odnosno predstavljanje autorice Marine Bauer s osvrtom na cijeli dosadašnji opus i djelovanje, te uz digitalnu prezentaciju izbora dosadašnjih radova. Tematski fokus je na predstavljanju interesa autorice za taktilnost i tjelesno/utjelovljeno iskustvo - kako se to razvijalo, na koji način se realiziralo kroz prethodne radove i druge programe, suradnje, kao i njeno shvaćanje upotrebe i uloge predmeta iz svakodnevnog života u vlastitom umjetničkom radu.

U programu se sudjeluju uz kupljenu ulaznicu za izložbu.
Oba programa započinju u 17 sati.

Opširnije:
https://www.facebook.com/events/471464237130155/