Preskočite na glavni sadržaj

Monodrama 'Na rubu pameti' Dragana Despota ponovno na zagrebačkoj sceni

Objavljen 1938., Krležin roman 'Na rubu pameti' predložak je monodramskog autorskoga projekta glumca Dragana Despota koji, uz dramaturšku pomoć Lade Martinac, potpisuje adaptaciju, režiju i izvedbu, a autor glazbe je Arsen Dedić. Veliki povratak kultne Despotove monodrame najavljen je za 23. i 30. siječnja te 3. i 23. veljače u Jazz & Cabaret Clubu Kontesa u Zagrebu.
vrijeme: 23.01.2020.
mjesto: Zagreb; Jazz & Cabaret Club Kontesa, Cestarčeva ul. 2
url: https://www.facebook.com/jazzandcabaretclubkontesa/
'U doktorovu pobunu pretočio sam svoju, ali ne samo zbog bolesnog i moralno iskvarenog društva i ljudske gluposti, nego i kao moju vlastitu pobunu protiv sve većeg zanemarivanja smisla riječi i  lošeg govora na našim kazališnim scenama, pokušaj prizivanja davno zaboravljenih kriterija, dakle htio sam igrati Krležu preko svoga bunta i pobune upravo,  u odrazu našeg vremena, kroz sebe, vratiti riječ ponovno na pijedestal, vratiti joj dostojanstvo, važnost i odgovornost. Igrati predstavu  velika je svetkovina za moju dušu. S Krležom sam  produžio svoj san o glumi.' – o ulozi kaže Dragan Despot.

 

Ulaznice se kupuju na blagajni Jazz & Cabaret Cluba „Kontesa'' jedan sat prije početka predstave, na blagajni Kazališta Komedija, Ilica 5 (Oktogon) i portalu Ulaznice.hr.