Preskočite na glavni sadržaj

Umjetnička rezidencija, prezentacija rada u nastajanju i radionica cirkuske kreacije: Hugo Bergman

Od 9. do 19. siječnja u Zagrebu boravi mladi švedski cirkuski umjetnik Hugo Bergman, cirkuskoj sceni poznat kao jedan od trenutno najupečatljivijih cyr wheel umjetnika u Europi. Huga ugošćuje Cirkorama u sklopu circusnext platforme, kao predselektiranog umjetnika za ediciju 2020-2021.
vrijeme: 09.01.2020.
prijava: 16.01.2020
mjesto: Zagreb; Pogon Jedinstvo
url: http://cirkorama.org/
Za vrijeme rezidencije u Pogonu Jedinstvo, Hugo Bergman će raditi na svom projektu »Između mene i teškog mjesta« koji u fokus stavlja tri tijela: umjetnika, cyr wheel i kamen.

 

Umjetnikova je vizija pogurati granice motivirajući cirkusku tehniku, korištenjem/pronalaženjem i istraživanjem svega za što možemo koristiti cirkus (za puno više toga od samo izvedbe koja izgleda impresivno). On želi donijeti senzaciju prirode u izvedbu u smislu korištenje materijala oko nas- u njegovu slučaju to je kamen. Hugo poziva publiku u goli, sirovi, hladan i bezvremenski svijet, koji podsjeća na Nordijske zemlje iz kojih dolazi.

 

Novi materijal Hugo će prezentirati zagrebačkoj publici 16. siječnja, u 19 sati, u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, nakon čega će publika imati priliku i porazgovarati s umjetnikom o projektu.

 

Ulaz na prezentaciju je slobodan no zbog ograničenog broja mjesta potrebna je rezervacija na: cirkorama@gmail.com

 

Više o projektu pročitajte na: http://cirkorama.org/hr/circusnext-platform-hugo-bergman-se-izmedu-mene-i-teskog-mjesta/

 

Vrijeme boravka u Zagrebu, Hugo je odlučio iskoristiti i za upoznavanje lokalnih umjetnika kroz prijenos znanja i iskustva, pa će tako 17. i 18. siječnja u sklopu Laboratorija cirkuske umjetnosti, također u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, održati radionicu pod naslovom »Cirkuska kreacija s Hugom Bergmanom« . Radionica se oba dana održava od 18 do 20 sati, a temelji se na igrama improvizacije koje se koriste u kreiranju izvedbenog materijala.

 

Stoga, ako imate izvedbeni materijal s kojim ne znate kako izaći na kraj ili pak raspolažete bogatom cirkuskom tehnikom a ne znate kako je uobličiti u izvedbeni materijal, ova radionica bi mogla biti odgovor na sve vaše nedoumice! Također, ako nemate konkretni materijal ili tehniku, tek ste počeli, zanima vas cirkuska umjetnost i voljeli biste saznati kako raditi na kreaciji u suvremenom cirkusu- ovo je pravo mjesto za vas! Materijal koji nastane iz improvizacija iskoristiti će se za kreaciju kratkih cirkuskih performansa.

 

Više o radionici i umjetniku saznajte na: http://cirkorama.org/hr/laboratorij-cirkuske-umjetnosti-3/


Prijavite se putem obrasca na sljedećem linku: https://forms.gle/yYCxGQL7Fm12BXko9

 

Rok prijava: 16.1.2019. ili do popunjavanja mjesta

 

circusnext  je europsko cirkusko ime koje predstavlja jedinstven i kreativan karakter autora izabranih od strane europskog žirija.  circusnext je platforma 30 partnera iz 17 zemalja,  okupljenih oko zajedničkih vrijednosti: identifikacije jedinstvenih talenata, podrške umjetnicima u usponu i njihovim projektima, te međusobne suradnje. https://www.circusnext.eu/about/

 

Oba se programa odvijaju u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade POGON, a  sufinancirana su sredstvima Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova, circusnext platforme i Kreativne Europe programa Europske unije.