Preskočite na glavni sadržaj

Objavljene nominacije za Rock&Off nagrade

Pjevač i pijanist J.R. August nominiran je u najviše kategorija Rock&Off nezavisne novinarske glazbene nagrade, njih pet, a sa četiri nominacije slijede ga jazz projekt Chui, zagrebački Porto Morto te riječki duo The Siids, rečeno je u srijedu u Tvornici kulture.
vrijeme: 08.01.2020.
mjesto: Zagreb
url: https://www.rockoff.hr/
"I ovogodišnje nominacije pokazale su širinu i kvalitetu mladih bendova i izvođača koji, na žalost, nemaju priliku doći do široke javnosti“, kazali su organizatori Rock&Off nagrade na predstavljanju izvođača nominiranih u ukupno devet kategorija te nezavisne novinarske nagrade za 2019. godinu.
Pjevač i pijanist J.R. August nominiran je u pet kategorija, među ostalim za najboljeg novog izvođača godine, a njegov "Dangerous Waters" za album godine. U toj su kategoriji nominirani i albumi "Iz kapetanovog dnevnika" grupe Chui, zatim "Portofon" grupe Porto Morto, "Discover" glazbenice Sun U, te "Brutalist" riječkog dua "The Sids".

"Unatoč svemu što se događa na tehnološkom i ekonomskom aspektu, čak ni hrvatska glazbena produkcija nije izgubila album kao glazbenu i kulturno umjetničku formu", izjavio je predsjednik Stručne komisije Aleksandar Dragaš.

Umjetnički direktor nagrade Hrvoje Horvat istaknuo je kako je nominirane odabrao stručni žiri sastavljen od 77 novinara i medijskih djelatnika koji sustavno prate domaću glazbenu scenu.

Šanse da osvoje Rock&Off nagradu imaju i bend Overflow, koji brani rockerske snage s tri nominacije, koliko su također dobile osječka kantautorica Aklea Neon i glazbenica i vizualna umjetnica Sanja Šiljković, koja nastupa pod nazivom Sun U.

Među nominiranima su i prošlogodišnji dobitnici nagrade grupa Detour, splitski reper i glazbeni producent Vojko V, grupa Jonathan te bend The Strange. Tu su i Irena Žilić, Goran Bare & Majke, Kandžija, Srđan Sacher, Pavle Miljenović, Toni Starešinić, grupa U pol' 9 kod Sabe, Valentino Bošković, Urban & 4 te Z++.

U osvrtu na prošlu godinu, Horvat je istaknuo da su 2019. godine nastala i četiri projekta; Veliki Rock&Off glazbeni kviz i Rock&Off Radio te Skener i Mala škola Rock&Off novinarstva, koji svaki na svoj način doprinose popularizaciji rock, alternativne, indie, elektronske i hip hop glazbe i izvođača.

Dobitnika desete kategorije nagrade, Iskonove nagrade publike, koji se bira iz bazena nominiranih u ostalim kategorijama, od 10. siječnja publika će moći odabrati na glasanjem na internetskim stranicama Iskona, a svi će dobitnici biti poznati 30. siječnja na dodjeli Rock&Off glazbene nagrade u Tvornici kulture. (Hina)