Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski TM dan / Time Machine Day

ICARUS Hrvatska, Sveučilište u Zagrebu i Time Machine Organization priređuju prvi hrvatski TM dan koji će se održati 15. siječnja u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu.
vrijeme: 15.01.2020.
mjesto: Zagreb
url: https://icar-us.eu/english-icarus-hrvatska/

Time Machine je paneuropski FET Flagship CSA projekt, pokrenut 2017. kao Horizon 2020 Large-Scale Research Initiative Programme, posvećen razvoju velikih digitalizacijskih i računalnih infrastruktura i
umjetne inteligencije (AI) s ciljem umrežavanja europske kulturne baštine i njezine dostupnosti putem mrežnih stranica i aplikacija. Četiri su osnovna stupa projekta: Znanost i tehnologija, Rad, Mogućnosti
primjene i Doseg i inovacije,  a projektna infrastruktura uspostavljena je kroz Time Machine Organization (TMO), kao održivoj zajedničkoj platformi za budući razvoj i istraživanje u području tehnologije, znanosti i kulturne baštine i njihovo pozicioniranje u nove strateške europske programe za iduće desetljeće. 

S više od 500 uključenih institucija TMO čini najveću europsku mrežu akademskih, istraživačkih i kulturnih ustanova i IT sektora, u kojoj aktivno sudjeluju i hrvatski članovi koji su organizirali nacionalni TM dan s idejom predstavljanja TM projekta zainteresiranim dionicima iz područja humanistike, kulture, znanosti, IT i istraživačkog sektora kao i nacionalnih aktivnosti  vezanih uz ICT i kulturnu baštinu. Sudjelujte u hrvatskom TM danu i saznajte više o ovim aktivnostima.

Opširnije →