Preskočite na glavni sadržaj

MUO: Dodijeljene povelje počasnog članstva Hrvatske zajednice u Trstu

U sklopu obilježavanja 20. obljetnice Hrvatske zajednice u Trstu u četvrtak su u Zagrebu uručene povelje počasnog članstva koje ta zajednica dodjeljuje za doprinos i suradnju osobama i institucijama u Hrvatskoj i Italiji.
vrijeme: 19.12.2019.
url: http://www.muo.hr

"Zbog dragocjenog zalaganja i pomaganja u radu, povelje su uručene ravnatelju Muzeja za umjetnost i obrt Miroslavu Gašparoviću i voditeljici projekata u MUO Vesni Ledić, a uručio ih je osobno predsjednik zajednice Gian Carlo Damir Murković", priopćeno je iz MUO-a.

MUO s Hrvatskom zajednicom u Trstu surađuje dugi niz godina na promociji suvremenih hrvatskih umjetnika poput Vatroslava Kuliša, Gordane Drinković, Rina Gropuzza i drugih.

Iduće godine zajednički će organizirati veliku izložbu donacije Jelka Yureshe iz fundusa MUO, s baletnim kostimima i predmetima vezanima uz balet kao i muzejsku Zbirku mode i modnog pribora primjercima visoke mode od pedesetih do devedesetih 20. stoljeća.

Kako se dodaje, na taj način zajednica je izrazila svoju zahvalnost te je poveljom nagradila još Giorgia Rossija, vijećnika Općine Trst za kulturu, Nevenku Grdinić, generalnu konzulicu RH u Trstu, Lauru Carlini Fanfogna,  ravnateljicu Službe za gradske muzeje i knjižnice Općine Trst, Stefana Bianchija, kustosa Gradskog kazališnog muzeja „Carlo Schmidl“, Marijana Kravosa, ravnatelja škole Istituto Comprensivo „San Giacomo" te Diega Modrušana - uspješnog sportaša i odvjetnika. (Hina)