Preskočite na glavni sadržaj

Gla Sanje / Voic Ing

Predstava 'Gla Sanje' / 'Voic Ing' nastavak je predstave 'Objekt u subjekt prelazi' prikazan na Periskopu 2017. 'Gla Sanje' se bavi glasom tijela, svjetla i zvuka koji u ovoj predstavi imaju jednaku težinu, i njihovom suigrom, a bit će izvedena u subotu i nedjelju 21. i 22. prosinca, u 19 sati, u riječkoj Filodrammatici.
vrijeme: 21.12.2019. 19 h
mjesto: Zagreb; Filodrammatica, Korzo 28, I kat
url: https://www.prostorplus.hr/
 

Projekt 'Gla sanje / Voic Ing' autora Nikoline Komljenović, Božidara Šumija i Brune Pocherona bavi se sastavnim elementima izvedbe i dramaturgije koristeći tijelo i tehnologiju. Kamen temeljac ovog razvojnog procesa je prisutnost svjetla kao izvođača. Fizikalnost izvođača jednako je valorizirana kao i nematerijalnost svjetla i zvuka u rezonantnom prostoru.

 

Kad se kraj i/ili početak procesa povežu sa drugim procesom, onda krajevi i početci postaju proces za sebe. Tako dobijemo niz procesa, niz gdje jedan proces prelazi u drugi proces i pri tom zadržimo krajeve i početke. Ili drugim riječima: ulazimo u tok (flow). Gla Sanje stvara jasan okvir predstave u neizvjesnosti sadašnjeg trenutka.

 

Glas artikulira tijelo, tijelo usmjerava glas.

 

Predstava Gla sanje dio je većeg projekta naziva Objekt u subjekt prelazi prikazan je na Periskopu 2017, a počeo je 2013. godine a bavi se procesom, tijelom, međuprostorom, samostvaranjem. Prva predstava serije radova vezana je uz kralježnicu i njen subjektivitet konkretnog tijela. Gla sanje, koje je druga predstava istoimenog serijala, bavi se glasom tijela u stvarnom i metaforičkom značenju.

 

Ideja: Nikolina Komljenović

Igra i izvedba: Nikolina Komljenović i Božidar Šumi

Dizajn svjetla i izvedba: Bruno Pocheron

Grafičko oblikovanje: Tomislav Turković

Fotografija: Marko Gutić Mižimakov

Produkcija: ekscena i Wiesen 55e.V.

Podrška: POUZ Zagreb i Tala plesni centar

Financije: Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb