Preskočite na glavni sadržaj

Izložba i božićni koncert u Zadru

Mira Ličen predstavlja se u Muzeju antičkog stakla 19. prosinca izložbom staklenih jaslica 'Redemptor nobis natus est (Rodio nam se Iskupitelj)'. Muzej antičkog stakla u Zadru kao i svake godine priprema prigodni adventski program koji već tradicionalno uključuje i božićni koncert Mješovitog pjevačkog zbora Condura Croatica.
vrijeme: 19.12.2019.
mjesto: Zadar; Muzej antičkog stakla u Zadru, Poljana Zemaljskog odbora 1
url: http://www.mas-zadar.hr/
U Muzeju antičkog stakla u Zadru Mira Ličen je izlagala dva puta i to 2015. godine na izložbama Fortuna vitrea / Staklene skulpture i Gloria in excelsis… / Izložba staklenih jaslica.

 

Na ovoj novoj izložbi opus Mire Ličen obogaćen je novim skulpturama s temom jaslica tako prigodnom da u adventsko vrijeme obogati i Muzej antičkog stakla u i grad Zadar.

 

Mira Ličen akademska je slikarica, jedna od rijetkih aktivnih likovnjakinja  suvremene slovenske umjetnosti čiji je stvaralački opus toliko višestruk, i tematski i tehnički. Uz završen smjer slikarstva na Akademiji za likovnu umjetnost u Ljubljani, specijalizirala je i restauratorsko-konzervatorsku djelatnost, što je godinama važan dio njezina rada. Mira Ličen, uz slikarstvo, radi i u staklu, posebice izuzetne vitraje koji se nalaze u Portorožu, Ptuju, Rovinju, Piranu. Važno je naglasiti njezino mjesto u sakralnoj umjetnosti, gdje se upravo preko vitraja približila staklu kao svojem novijem umjetničkom izričaju. Mira Ličen radi i monumentalne staklene skulpture te zidne staklene slike i dekorativne uporabne predmete, a posljednjih se godina intenzivnije bavi upravo ovim motivom jaslica i kako Silvester Gaberšček naglašava: „U posljednjem razdoblju, posvećenom  kaljenom staklu, pronašla je novi umjetnički izražajni oblik i pročišćeni jezik čija su kruna »staklene jaslice« u koje je utkan čitav Mirin osobni i umjetnički iskaz.“

 

Otvorenje izložbe 19. 12. 2019. u 19,00 sati, a koncert Mješovitog pjevačkog zbora Condura Croatica je u 19,30 sati.

 

Izložba će biti otvorena do 15. 1. 2020.