Preskočite na glavni sadržaj

Splitska kuća jezika i kulture – Peristil, novo kreativno kulturno središte

Svečano predstavljanje novoga kreativno-kulturnog središta 'Splitska kuća jezika i kulture – Peristil' i otvaranje prigodne izložbe 'Anđeli' Ive Pervana održat će se 16. prosinca, u 19:30 sati. Nakon otvorenja uslijedit će kratki glazbeni recital Ane Opačak.
vrijeme: 16.12.2019.
mjesto: Split, Poljana kraljice Jelene 1

Prokultura – Opservatorij kulturnih politika – Split nevladina je organizacija koja više od dvadeset godina istražuje područje kulturnih i obrazovnih politika. Kroz to vrijeme ostvarila je brojne projekte s različitim partnerima iz javnog života diljem Lijepe Naše i u inozemstvu. Zahvaljujući prepoznavanju i potpori OTP banke, Prokultura je svoj uspješni projekt Kuća jezika i kulture, pokrenut u Omišu, priredila za Split, i to na najljepšem trgu na svijetu, carskom Peristilu.

U prostoru donedavne poslovnice, uz podršku Grada Splita, OTP banka omogućit će u suradnji s Prokulturom odvijanje različitih obrazovnih i kulturnih sadržaja s ciljem očuvanja živosti u središtu Grada i izvan turističke sezone. Uz najavu bogatog programa koji će predstavljati Split i hrvatske posebnosti domaćinima i gostima svih uzrasta, predsjednica Prokulture i autorica njezinih projekata Nansi Ivanišević ovim događanjem najavljuje Splitsku kuću jezika i kulture – Peristil kao izlog europskih i svjetskih jezika i kultura, mjesto susreta različitosti te istodobno uzajamnog upoznavanja i poštovanja.