Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige Viktora Žmegača 'Portreti gradova'

Predstavljanje nove knjige Viktora Žmegača 'Portreti gradova: London, Venecija, München, Sankt Peterburg' održat će se u petak, 13. prosinca, u 18 sati, u Dvorani Jure Petričevića, Ulica Matice hrvatske 2.
vrijeme: 13.12.2019. 18 h
mjesto: Zagreb; Dvorana Jure Petričevića, Ulica Matice hrvatske 2
url: http://www.matica.hr/

Knjigu će predstaviti: Dubravka Oraić Tolić, Tonko Maroević i Krešimir Nemec.


Nova knjiga Viktora Žmegača Portreti gradova donosi četiri povijesno-kulturološke studije o urbanim središtima koja su imala ključnu ulogu u izgradnji europske umjetnosti, kulture i civilizacije: Londonu, Veneciji, Münchenu i Sankt Peterburgu.


Akademik Žmegač suvereno pokriva brojna umjetnička područja – književnost, glazbu, povijest i slikarstvo, a velik je znalac i drugih područja, poput tehnike, arhitekture, popularne kulture te u Portretima gradova daje cjelovitu sintezu svih bitnih sastavnica raznolikoga urbanog života u glavnim europskim centrima.


Knjiga je svojevrsni nastavak Žmegačeve knjige Četiri europska grada, koja ja imala vrlo afirmativan čitateljski odjek u našoj sredini. S prethodnom knjigom o Parizu, Beču, Berlinu i Pragu, ovo djelo čini duologiju koja mapira kulturnu geografiju Europe.