Preskočite na glavni sadržaj

MSU Short Film - umjetničko-edukativni program kratkometražnog filma

U kinu Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, u okviru programa MSU Short Film 13. prosinca prikazuju se kratkometražni filmovi hrvatske kinematografije. Iako je dugometražni igrani film najvidljivija i najpopularnija filmska vrsta, hrvatska je kinematografija najveće međunarodne uspjehe, pa i najveće umjetničke dosege ostvarila u kratkometražnim animiranim, dokumentarnim i eksperimentalnim filmovima.
vrijeme: 13.12.2019. 14 h
mjesto: Zagreb; MSU, Avenija Dubrovnik 17
url: https://www.facebook.com/msuedukacija/
Programske aktivnosti MSU Short Filma uključuju radove autora eksperimentalnih filmova, zatim filmove i video radove autorica i autora čije se djelovanje može razmatrati u kontekstu različitih praksi konceptualne umjetnosti, Zagrebačke škole crtanog filma, te autore dokumentarnih filmova i filmske i video građe od šezdesetih godina dvadesetog stoljeća do danas upotpunjene edukativnim programom.

 

U petak, 13. prosinca, u 14 sati, u okviru  navedenog  programa prikazat će se izbor filmova autora Marka Meštrovića: Silencijum (2006), Nespavanje ne ubija (2010), Levitacija (2014), Trip (2017) i još jedan film iznenađenja.

 

Marko Meštrović je rođen 1972. godine u Stuttgartu. Diplomirao je u klasi profesora Đure Sedera na Slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.  Filmom i animacijom bavi se od 2000. godine. Svoje filmove prikazao je na nekim od najznačajnijih filmskih festivala (Locarno, Annecy, Clermont-Ferrand, Ottawa, Edinburgh, Sarajevo), a osvojio je brojne nagrade i priznanja. Svira bubnjeve u Cinkušima, a zašto je navedena informacija bitna saznat ćete tijekom programa.

 

O radovima koji će se prikazati u okviru programskih aktivnosti osim umjetnika Marka Meštovića govorit će filmski redatelj, kritičar i kustos Ivan Ramljak, a razgovoru će se priključiti i multimedijalni umjetnik Igor Grubić.

 

Cijena ulaznice: 30 kuna