Preskočite na glavni sadržaj

Predstava suvremenog cirkusa 'Sabotage' u Splitu

U ponedjeljak, 16. prosinca, s početkom u 19 sati, u amfiteatru Doma mladih održat će se predstava 'Sabotage' finsko-estonske kompanije Circus SaboK. Ulaz na predstavu je besplatan!
vrijeme: 16.12.2019. 19 h
mjesto: Split; Dom mladih, Ulica slobode 28
url: https://www.facebook.com/Kam-Hram-1576863425923872/
 

Sabotage je umjetnička predstava ispunjena raznim poduhvatima i vizualno simulirajućim slikama. Kreira se svijet gdje radnje postaju ples između napetosti i opuštenosti.

 

Predstava se bavi pitanjima roda zanemarujući individualizam kao pojam i pokazujući koliko smo svi jednaki. Na pozornici se nalaze dva tijela, muškarac i žena, ali samo jedan zajednički um bez roda.

 

Umjetnici istražuju karakteristike koje nas čine istima i one koje nas razlikuju, naglašava nježne, lijepe i ranjive trenutke. Kreira se svijet gdje su etikete muškarca i žene izbrisane.

 

Predstavlja se nova cirkuska disciplina nazvana ”Nest”, koja kombinira više poznatih disciplina.

 

Umjetnici i redatelji: Saana Leppänen (FI), Kert Ridaste (EE), Lars Schmidt (DE)

 

Koproducent: Sirkus Aikamoinen, PartnerAkro

 

Rezidencijalna podrška: Näyttämö (Finland), Subtopia (Sweden), Kam Hram (Croatia), PartnerAkro (Estonia)

 

Dizajn zvuka: Lars Schmidt
 

 

Gostovanje komapanije Circus SaboK odvija se u sklopu Artist in residence programa.

 

Artist in residence program udruge KAM HRAM pruža prostornu i tehničku podršku umjetnicima u kreaciji novih predstava te istovremeno formira lokalni suvremeni cirkuski program u vidu produciranja umjetnosti, distribucije umjetnosti i stvaranja prilika za edukaciju.

 

Program se realizira uz potporu Zaklade Kultura nova, Grada Splita, Splitsko - dalmatinske županije i dio je projekta "Gradimo Dom zajedno", kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Nakon održane dvije radionice s umjetnicima u sklopu programa, predstoji još jedna radionica partnerske akrobatike, koja će se održati u četvrtak i petak – 12. i 13.12. Prijave su otvorene za sve zainteresirane i vrše se putem prijavnog obrasca.