Preskočite na glavni sadržaj

Splitski gitaristički kvartet u Španjolskoj izvodi djela splitskih skladatelja

U razdoblju od 6. do 11. prosinca Splitski gitaristički kvartet je na koncertnoj turneji u Španjolskoj u sklopu koje nastupaju u Valladolidu i Jaénu. Tom prilikom će izvesti skladbe splitskih skladatelja Vlade Sunka, Ivana Božičevića i Gordana Tudora.
vrijeme: 06.12.2019.
mjesto: Španjolska
url: https://www.facebook.com/splitguitar/
„Ovo će biti naš drugi koncertni posjet Španjolskoj. Posebno se radujemo što ćemo ponovno svirati u Andaluziji, kolijevci gitare. Tamo smo svirali već u veljači 2018.godine i sretni smo što smo ponovno pozvani da održimo koncert, za nas je to velika čast. U regiji u kojoj su ponikli najveći svjetski gitaristi i skladatelji za gitaru predstavit ćemo djela hrvatskih, preciznije splitskih skladatelja za gitaristički kvartet, to je veliko priznanje ne samo za nas, nego i za cjelokupnu hrvatsku gitarističku scenu“ ističe osnivač i voditelj kvarteta Josip Dragnić.

 

Splitski gitaristički kvartet čine nagrađivani splitski gitaristi, bivši učenici i studenti splitskih glazbenih škola i Umjetničke akademije: Kajo Milišić,  Goran Cetinić Koća, Martin Andrijašević i Josip Dragnić. Kvartet je osnovan 2010. godine sa težnjom obogaćivanja hrvatske i splitske gitarističke scene, ali je za vrijeme kontinuiranog višegodišnjeg djelovanja premašio početnu svrhu djelovanja te je ostvario zavidnu međunarodnu koncertnu aktivnost i profilirao se kao jedan od vodećih promotora hrvatskog glazbenog stvaralaštva za gitaru u inozemstvu. Kvartet je do sada nastupio u Njemačkoj, Luksemburgu, Španjolskoj, Bugarskoj, Sloveniji i Italiji. (Izvor: Dalmatinski portal)